Xest presenta el cartell del Festival Internacional de Street Art Graffitea 2021

Post també disponible en: Castellano

El festival es presentarà el mes vinent d’octubre en l’IVAM i ha vinculat la seua programació a l’exposició “Els exilis de Renau”, dedicada l’artista valencià Josep Renau.

La sisena edició del festival Graffitea Cheste, organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i Àlien Barrakudas, ha presentat el seu cartell amb la participació de huit artistes internacionals que realitzaran les seues intervencions murals entre el 27 i 31 d’octubre.

“Després de el premi atorgat per la Federació de Municipis i Províncies a Graffitea Cheste 2020 reprenem aquesta nova edició amb forces renovades i noves propostes. Continuarem comptant amb obres que tinguen relació amb la història i el nom de carrers i edificis del nostre municipi, posant notes d’història en el panorama urbà. A més, enguany iniciarem una sèrie de murs conscients, destinats a la promoció i reflexió de valors essencials de convivència i democràcia; i hem generat una simbiosi amb els actes d’homenatge a el pintor, fotomontador i muralista valencià Josep Renau que ha programat l’IVAM. Serà una edició molt especial, que no deixarà indiferent a ningú”, ha anunciat la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente.

En aquest 2021 Graffitea Cheste comptarà amb el duo uruguaià Col·lectiu Liquat, la francesa Zabou, el barceloní Roc Blackblock, l’italià Gods in Love, l’atenés Dimitris Taxis, els gallecs Yoseba MP i Cestola, i la italiana Leticia Mandrágora. “Els huit són grans muralistes que deixaran meravelloses creacions a Cheste, mantenint així la qualitat artística que caracteritza aquest festival d’art urbà”, ha apuntat la regidora. “Concretament, faran els seus treballs en parets dels col·legis públics Ana Lluch i Vicente Blasco Ibáñez i de l’IES Ricardo Marín”.

La presentació del festival se celebrarà el 15 d’octubre de 2021 en l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) de València, emmarcada en l’exposició Els exilis de Renau, que contempla, a més d’una mostra dels treballs de Renau, activitats dedicades a la seua figura. El mateix dia de la presentació tindrà lloc una taula redona sobre Renau i es farà una visita a l’exposició de l’IVAM, guiada pels comissaris del festival; i el 16 d’octubre, dissabte, es realitzarà un mural a l’entorn de la Ciutat Vella dedicat a Renau. En aquesta mateixa línia, la programació de Graffitea 2021 inclou la passada del documental L’art en perill, sobre l’artista valencià, que tindrà lloc el 29 d’octubre a Cheste, paral·lelament a la celebració de la sisena edició del festival d’art urbà, i comptarà amb la participació de la directora de la pel·lícula, Eva Vizcarra.

Com ja és habitual, el 31 d’octubre es realitzaran visites guiades als murals intervinguts durant Graffitea 2021.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*