Xest trasllada a la delegada de Govern la necessitat de solucionar la congestió dels accessos a l’A-7 i l’A-3 a través de les CV-383 i CV-374

Post també disponible en: Castellano

Els alcaldes de l’Associació de Municipis de l’Eix A3 es reuniran amb Foment a l’octubre

Ahir, dimecres 16 de setembre, la delegada de Govern a València, Glòria Isabel Calero, va rebre els alcaldes de l’Associació de Municipis de l’Eix A3, conformada pel l’alcalde de Loriguilla i actual president, Sergio Alfaro; l’alcalde de Xest, José Morell; i l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, per tractar les reivindicacions respecte a les connexions de l’autovia A-3 i l’A-7 i a les infraestructures de la zona.

Els tres alcaldes van apuntar la necessitat de solucionar la congestió dels accessos a l’A-7 i de l’A-3 a través de les CV-383 i CV-374, on diàriament es produixen embussos importants pel flux d’entrada i sortida de vehicles al polígon; i van presentar un conjunt de propostes per solucionar els problemes.

També van reiterar la necessitat de mantenir, modernitzar i augmentar la freqüència de la línia de Rodalies C3, que actualment permet el trànsit de treballadors i treballadores de l’polígon i representa un important al·licient per a les empreses de l’àrea i les futures empreses que busquen localització per instal·lar-se. Finalment, van exposar a Calero el Pla Estratègic de Desenvolupament Industrial de la zona logística de l’Eix A3, efectuat per la Universitat Politècnica de València, posant en valor les possibilitats de creació d’ocupació i de desenvolupament logístic i industrial que representa la zona.

Finalment, la delegada de Govern va emplaçar als tres alcaldes que conformen l’Associació de Municipis de l’Eix A3 a reunir-se novament el proper dijous 1 d’octubre per continuar tractant les solucions proposades, previ a la trobada que mantindran amb l’àrea de carreteres de Foment el 5 d’octubre a Madrid.

Associació de Municipis de l’Eix A3

Tal com van explicar els representants de l’Associació de Municipis de l’Eix A3 en la reunió, “totes les reivindicacions porten sobre la taula des de l’any 2017”, després de la creació de la pròpia associació i de la col·laboració dels tres municipis per consolidar una estratègia conjunta per al desenvolupament industrial. “Seguirem defensant la millora de carreteres i ferrocarril perquè la indústria local puga ser més competitiva”, afirmava l’alcalde de Cheste, José Morell.

Actualment, Cheste, Loriguilla i Riba-roja sumen 14 milions de metres quadrats de sòl industrial, dels quals hi ha desenvolupats mica més de 8 milions. Les peticions dels alcaldes s’alineen amb les de les tres associacions d’empresaris de l’polígon industrial, RIBA3, Associació d’Empresaris la Reva (Asocreva) i el Parc Logístic València (PLV), entitats amb les que els seus ajuntaments col·laboren des de l’anterior legislatura .

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*