Ximo Puig assisteix a Fitur a l’acte de ‘L’Exquisit Mediterrani’, una xarxa gastroturística a la qual s’han sumat les diputacions

Post també disponible en: Castellano

El president Ximo Puig ha assistit a Fitur a l’acte de la xarxa gastroturística L’Exquisit Mediterrani, orientada a potenciar la imatge turística de la Comunitat Valenciana a través de l’excel·lència gastronòmica.

En l’acte, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón; el de la de València, Toni Gaspar, i el de la de Castelló, José Martí, s’han sumat a el projecte les institucions que presideixen.

Durant l’acte, el titular de el Consell ha destacat que “la gastronomia ofereix autenticitat i qualitat a l’oferta turística” i que “s’està consolidant com un dels factors diferencials que ajuden a atreure turistes” així com “a construir una potent imatge de marca “.

Per això, ha agraït “l’esforç consensuat de tots els agents i de tot el territori” per sumar-se a aquesta xarxa gastroturística que “amplia el concepte gastronomia” per “compartir amb els nostres visitants l’estil de vida de la Mediterrània”.

En aquest sentit, ha explicat que “a sectors clau com la restauració i l’alta cuina se sumen altres productes experiencials”, com és el cas de l’enoturisme, el oleoturisme, el pescaturisme o l’agroturisme gastronòmic.

A l’qüestió, el president ha destacat l ‘ “important posicionament com a destinació gastronòmica d’alta cuina”, amb les 28 estrelles Michelin que obren en poder de 22 restaurants valencians, o el pes de l’enoturisme, amb tres rutes vinícoles a Alacant, Utiel-Requena i Castelló, que sumen 150 establiments.

Així mateix, s’ha referit a l’auge de l’anomenat “pescaturisme” en diversos ports valencians, que permeten participar en jornades de pesca o conèixer les llotges, ports i mercats.

D’altra banda, el president ha defensat la capacitat d’aquesta marca per a un territori que compta amb reconeixements internacionals com l’adhesió de Dénia i la Marina Alta com a part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la Unesco, o l’obtenció de la capitalitat mundial de l’Alimentació Sostenible de la FAO a València.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*