Camp de Túria engega el cicle de música comarcal Ovidi Montllor

Els nou municipis que participen en el cicle de música comarcal Ovidi Montllor han presentat de manera conjunta total la programació d’actuacions fins a finals d’any. L’acte de presentació ha tingut lloc a la Casa de la Cultura de la Pobla de Vallbona.
Amb la creació d’este cicle es pretén fomentar la música en directe i en valencià. Una iniciativa pionera a la comarca que té com a objectiu establir lligams, compartir recursos entre els municipis veïns i en definitiva, fer comarca. La regidora de Cultura, Beatriu Palmero, ha mostrat la seua satisfacció per la celebració d’este cicle perquè “açò permet relacionar-nos i serà el primer pas per a posicionar la comarca en el lloc on es mereix i ser una referència. Esta és la primera pedra del camí d’un projecte molt més ambiciós per a dur a terme més activitats”.
Cada mes tindrà lloc un concert a un dels municipis participants. El primer d’ells arranca el pròxim diumenge a Vilamarxant amb l’actuació d’Òscar Briz. El següent concert se celebrarà el 28 de maig a la Pobla de Vallbona amb l’actuació de Miquel Gil i Feliu Ventura i al juny Pep Gimeno “Botifarra” actuarà el dia 18 a Nàquera.
X-FAnekaes actuarà a Riba-Roja el 30 de juliol, Trineu Tanoka pujarà a l’escenari el 26 d’agost a Benissanó i Svaters i Ràdio Rude el 24 de setembre a Bétera.
Per a la tardor està programada l’actuació de Skatuttipresto i Auxili a l’Eliana el 8 d’octubre. Llíria comptarà amb l’actuació de Mireia Vives i Borja Penalba el 22 d’octubre i el cicle es tanca a Olocau amb el concert del Cor de l’Eliana en homenatge a Ovidi el 5 de novembre.

Durant este 2016 els concerts estan dirigits a retre homenatge al músic, compositor i actor alcoià Ovidi Montllor, desaparegut l’any 1995. Ovidi va posar música a les veus de poetes valencians com ara Salvador Espriu, Vicent Andrés i Estellés o Pere Quart. El seu compromís amb la llengua, la justícia i l’activisme social ha promogut la celebració d’este cicle de música en directe amb la participació de grups valencians.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*