De l’1 al 8 de juliol, Vilamarxant celebra les primeres Jornades de Música Tradicional

De l'1 al 8 de juliol, Vilamarxant celebra les primeres Jornades de Música Tradicional.
De l'1 al 8 de juliol, Vilamarxant celebra les primeres Jornades de Música Tradicional.
De l'1 al 8 de juliol, Vilamarxant celebra les primeres Jornades de Música Tradicional.
De l’1 al 8 de juliol, Vilamarxant celebra les primeres Jornades de Música Tradicional.

El treball en comú de l’Associació Cultural 9 d’Octubre, el Grup de Danses i Pastorets, la Colla Contratemps i la Regidoria de Cultura fan possible este gran esdeveniment de cultura tradicional

Amb el suport organitzatiu i econòmic de la Regidoria de Cultura, Vilamarxant celebrarà les primeres Jornades de Música Tradicional, que tindran lloc de l’1 al 8 de juliol.

Estes Jornades tenen la particularitat d’unir en un programa unitari algunes activitats (la dansà i el sarau), que s’havien fet alguna vegada amb anterioritat al municipi, però de manera dispersa. A més, s‘afegeixen actes nous, com els cursos de música tradicional (sota la fórmula de classes magistrals), la festa de la dolçaina, els concerts a la fresca i, fins i tot, una ruta turística. Esta programació és el resultat del treball en comú i la voluntat compartida de la Associació Cultural 9 d’Octubre, el Grup de Danses i Pastorets, la Regidoria de Cultura i la Colla A Contratemps, una nova entitat local de caràcter musical.

Les jornades arrancaran el dissabte 1 de juliol amb els Tallers de música Tradicional en el CEIP Horta Major a càrrec del guitarrista Vicent Carrasco, el dolçainer Miquel Gironés, el tabaleter Joan Mora i de Francesc Xavier Rausell, qui farà un curs de castanyoles. De vesprada, el mateix dia 1, serà el torn d’una ruta  pel casc històric i de la música, que tindrà una doble sessió, de vesprada (concert del grup Duna) i de nit (sarau i ball), tot a la plaça de la Constitució.

L’endemà, diumenge 2, podrem gaudir de la música en directe de Musicants, un dels grups més sòlids del panorama actual de la música tradicional.

La setmana següent, del 4 al 7, la dansà serà protagonista absoluta de les Jornades. El Grup de danses farà el taller de dansà del 4 al 6 i la dansà es farà el divendres 7. Enguany, com a novetat, la música la posaran dolçainers i tabaleters locals, la Colla A Contratemps, que està començant a rodar coma entitat propia.

Les Jornades conclouran el dissabte 8 amb un acte absolutament novedós al poble: la festa de la dolçaina, en què participaran, a més de la colla A Contratemps, altres agrupacions valencianes de dolçainers i tabaleters.

D’esta forma, durant els primers vuit dies de juliol, els carrers i centres culturals de Vilamarxant s’ompliran d’una intensa activitat musical que permetrà donar a conéixer a la població en general la vigència i la qualitat de la música tradicional.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*