Divalterra estudia noves vies per a promoure el sector industrial valencià a Cheste, Loriguilla i Riba-roja

L'empresa pública de la Diputació i la Confederació d'Organitzacions Empresarials Industrials de la Comunitat Valenciana (Cofeindustria CV) tracten possibles vies de col·laboració en benefici de les empreses valencianes
L'empresa pública de la Diputació i la Confederació d'Organitzacions Empresarials Industrials de la Comunitat Valenciana (Cofeindustria CV) tracten possibles vies de col·laboració en benefici de les empreses valencianes.
L'empresa pública de la Diputació i la Confederació d'Organitzacions Empresarials Industrials de la Comunitat Valenciana (Cofeindustria CV) tracten possibles vies de col·laboració en benefici de les empreses valencianes
L’empresa pública de la Diputació i la Confederació d’Organitzacions Empresarials Industrials de la Comunitat Valenciana (Cofeindustria CV) tracten possibles vies de col·laboració en benefici de les empreses valencianes.

Promoure la formació i la comunicació perquè el sector industrial puga accedir a programes i eines que permeten l’evolució de les empreses. Eixe ha sigut l’objectiu de la reunió mantinguda per Xavier Simón, gerent de Divalterra, amb la Confederació d’Organitzacions Empresarials Industrials de la Comunitat Valenciana (Cofeindustria CV).

“El teixit industrial valencià està format, en gran part, per xicotetes i mitjanes empreses que en massa ocasions no coneixen els programes de promoció i ajuda que es llancen des de les diferents administracions. En eixe context, la figura dels Agents de Desenvolupament Local (ADL) és clau per a traslladar eixa informació”, declara Simón. “En aquest context, la Xarxa ADLs de Divalterra pot ser de gran ajuda, ja que coordina una xarxa virtual que dóna servei a 240 municipis”, declara Simón.

Divalterra i Cofeindustria CV van estudiar durant la trobada la possibilitat d’establir alguna acció formativa que permeta que els diferents actors del sector puguen accedir de manera més eficaç a informació que puga ser d’interés per a les seues empreses.

A la reunió van estar presents, a més de Xavier Simón, el director de l’Àrea d’Estudis i Planificació Estratègica de Divalterra, Miguel Ángel Ferri, i el director de projectes internacionals d’ATEVAL (Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana), que és entitat fundadora de Cofeindustria, Felipe Carrasco.

Divalterra impulsa diverses accions (estudis, propostes i eines) relacionades amb la modernització i innovació de les Àrees d’Activitat Econòmica (AAE) de la província de València, amb la finalitat d’incrementar la seua competitivitat, afavorir l’atracció de noves inversions a les àrees industrials i contribuir a la retenció de les existents, perquè oferisquen qualitat i generen riquesa econòmica i ocupació des d’una perspectiva sostenible.

En aquest sentit, destaquen els estudis i propostes de modernització que es duen a terme des de la Càtedra Divalterra junt a la Universitat Politècnica de València (UPV) per a àrees empresarials, de les quals actualment està en marxa l’Àrea Empresarial A3 (Cheste, Loriguilla i Riba-roja de Túria) i l’Àrea V31 (Alcàsser, Beniparrell i Silla); així com el projecte pilot d’un pla d’industria 4.0 i l’elaboració de la guia Ecopyme 4.0 per a l’ecoinnovació en pimes industrials.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*