Divalterra presenta en la Mancomunidad del Interior Tierra del Vino el Pacte de les Alcaldies contra el canvi climàtic

Josep Bort, diputado de Medio Ambiente.
Josep Bort, diputado de Medio Ambiente.
Josep Bort, diputado de Medio Ambiente.
Josep Bort, diputado de Medio Ambiente.

Divalterra ha presentat el Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia en la seu de la Mancomunidad del Interior Tierra del Vino, mitjançant el qual la Diputació de València, a través de la seua empresa pública, informarà als municipis de les accions a realitzar per cobrir els compromisos derivats del mateix.

Així, en una reunió amb els alcaldes i alcaldesses i tècnics dels municipis que conformen la mancomunitat, tècnics de l’Àrea del Medi ambient van exposar les primeres accions a realitzar des dels municipis per a l’elaboració dels diferents documents que composen el Pacte de les Alcaldies. Per a això, en una primera fase, es recopilaran en cada municipi les dades referents als consums d’energia, que permetran l’elaboració de l’Inventari d’Emisions de Referència (IER).

En el IER, s’avaluen els consums d’electricitat i combustible, tant del sector municipal -instal·lacions públiques, enllumenat, flota municipal i transport públic- com del no municipal -instal.lacions i equipaments del sector terciari, edificis residencials i transport privat i comercial-.

De manera paral.lela, s’elaborarà un catàleg de mesures, concretes i adaptades a cada municipi, per a reduir el consum d’energia i promoure noves pràctiques dirigides a mitigar els efectes del canvi climàtic.

En eixe sentit el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha declarat que «el canvi climàtic no és una previsió, és una realitat que cal escometre, i contra la qual no hi ha temps a perdre», i ha assenyalat que «la Diputació, a través de Divalterra, orientarà als municipis en les mesures que s’han de prendre per reduir, en la mesura del que siga possible, les emissions de CO2 a l’atmosfera, com un dels objectius més immediats i urgents per a mitigar els efectes d’aquest procés».

Des de la gerència de l’empresa pública, formada per Agustina Brines i Xavier Simón, manifesten que «el Pacte d’Alcaldies no es tracta solament de complir un protocol europeu, sinó que comporta un canvi de filosofia de la gestió energètica, que al principi està dirigit a les administracions locals, però que en realitat repercuteix en la pròpia ciutadania».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*