El municipi de l’Eliana celebra el dia mundial dels animals

Des de l'Ajuntament de l'Eliana, al costat de la regidoria de Benestar Animal, es commemora en aquest dia la vida animal en totes les seues formes.
Des de l'Ajuntament de l'Eliana, al costat de la regidoria de Benestar Animal, es commemora en aquest dia la vida animal en totes les seues formes.
Des de l'Ajuntament de l'Eliana, al costat de la regidoria de Benestar Animal, es commemora en aquest dia la vida animal en totes les seues formes.
Des de l’Ajuntament de l’Eliana, al costat de la regidoria de Benestar Animal, es commemora en aquest dia la vida animal en totes les seues formes.

Amb la celebració d’este dia es vol sensibilitzar a la població de la missió i labor que tenim de cuidar als animals i per tant, de la naturalesa perquè “cada animal influeix de forma positiva en el nostre món i tots els éssers vius estan connectats, des de la rata penada més xicoteta fins a la gegantina balena blava”, afirma Carmen López, regidora de Benestar Animal.

Enguany, es va a celebrar en el municipi la I Edició del Dia Mundial dels Animals en la qual estarà present l’Associació Amics del Gos Descalç. Esta associació, bolcada en la defensa dels animals, oferirà als ciutadans de l’Eliana diverses activitats i jocs el pròxim dia 7 d’octubre en horari d’11:30 a 14:00 en la plaça del País Valencià, al costat de l’Ajuntament de l’Eliana.

Molts d’aquests tallers van dirigits als més xicotets entre els quals podran aprendre temes molt didàctics relacionats amb els animals com, per exemple, què és un gat domèstic, cures bàsiques i tinença responsable; o aprendran també què és un gat d’una colònia felina, què és una colònia felina, com aborda aquestes colònies l’ajuntament, o com es gestionen. A més es traurà a relluir el tema de l’adopció animal i quins passos cal seguir per a adoptar.

La idea que es vol traslladar, en contra del que la gran majoria sol pensar, és que els gats aporten grans beneficis a la nostra societat. Psicològicament són un gran suport per a xiquets i ancians, doncs el seu ronroneo produeix a l’ésser humà un efecte relaxant i tranquil·litzador i científicament s’ha comprovat que dóna molt bons resultats mèdics a l’hora de tractar malalties relacionades amb la hipertensió, o malalties cardíaques o psicològiques.

Però no solament es parla dels beneficis mèdics que aporten els gats, sinó també els gossos. Aquests aporten grans millores socials, doncs un gos pot arribar a convertir-se “en el millor amic de l’home” i potenciar relacions afectives amb altres animals i amb altres persones.

Finalment, gossos i gats exerceixen una funció de control de plagues urbanes per a netejar el nostre municipi de rates o altres insectes. Per tot açò és molt necessari sensibilitzar a la ciutadania de la importància de cuidar als nostres animals, d’adoptar-los i no comprar-los, i sobretot de responsabilitzar-nos i preocupar-nos perquè ells aporten molts beneficis tant per a la nostra salut, com per a les relacions socials i per a la protecció de la naturalesa.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*