Este dissabte comencen les Falles a Vilamarxant

Vilamarxant iniciarà les seues festes falleres este dissabte, 3 de març, amb la tradicional Crida.
Vilamarxant iniciarà les seues festes falleres este dissabte, 3 de març, amb la tradicional Crida.
Vilamarxant iniciarà les seues festes falleres este dissabte, 3 de març, amb la tradicional Crida.
Vilamarxant iniciarà les seues festes falleres este dissabte, 3 de març, amb la tradicional Crida.

Les tres comissions del municipi donaran la benvinguda a les festes amb la Crida.

Vilamarxant iniciarà les seues festes falleres este dissabte, 3 de març, amb la tradicional Crida. Es tracta d’una de les activitats més esperades pels fallers i falleres de les tres comissions del municipi: la Falla el Colp, la Falla Pensat i Fet i la Falla el Pilar.

La cita serà a l’Ajuntament (edifici de l’Avinguda 2 de Maig), a les 19 h, quan els representants de la Falla el Colp: Sara Romero, Fernando Enguídanos, Marta Golfe i David Rodrigo; els de la Falla Pensat i Fet: Sara Cervera, Rafael Moreno, Aitana Gil i Sergio Torres; i els de la Falla el Pilar: Andrea López, Javier Pérez, María Borja i David Moya, seran rebuts per l’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, i per la Regidora de Festes i Tradicions, Mª Victoria Sanchis. Totes i tots junts, en companyia de les desenes de fallers i falleres que es vestiran per a la cita, convidaran a la població a disfrutar d’estes celebracions.

La festa continuarà, hores després, a cada casal faller amb orquestres de ball i música al carrer.

La següent activitat destacada d’estes celebracions serà el diumenge, 11 de març, amb el colorit i festiu Tren Faller que recorrerà diversos carrers del municipi a partir de les 17 h. Com ve sent habitual, molts dels membres de les tres falles locals han invertit molt de temps i esforç en elaborar disfresses i carrosses per a esta festa que plena d’alegria i enginy el municipi sempre, a més, amb la visita de molts veïns i veïnes d’altres localitats.

El recorregut serà pel carrer les Rodanes, carretera de Riba-roja de Túria, Pedralba i Llíria, carrers Era Alta, Sant Jaume i Colón, des d’on cada comissió es dirigirà al seu casal.

Entre els dies 14 i 15 de març, les comissions plantaran els monuments infantils i grans.

El dissabte 17 i el diumenge 18 tindran lloc les ofrenes infantil i major, respectivament. A partir de les 17.30 h, les falles iniciaran els seus passacarrers, mentre que l’hora oficial d’inici de l’ofrena serà a les 18 h.

El dia de Sant Josep, 19 de març, la missa serà a les 12 h a l’església de Santa Caterina i, a continuació (al voltant de les 14 h) cada comissió farà una mascletà.

Per la nit, tindrà lloc el moment més representatiu de la festa, amb la cremà dels monuments fallers. Està previst que a partir de les 21 h comence l’acte en les falletes infantils; mentre que els monuments grans començaran a cremar-se a les 00 h.

Tren Faller que recorrerà diversos carrers del municipi a partir de les 17 h.
Tren Faller que recorrerà diversos carrers del municipi a partir de les 17 h.

Unes festes responsables

Des d’este dissabte, queden molts dies de festa i activitats als casals i al carrer on, com recorda la regidora de Festes i Tradicions, Mª Victoria Sanchis, “cal divertir-se però d’una forma responsable. Des de l’Ajuntament de Vilamarxant sabem que les Falles són un moment esperat per molts veïns i veïnes, per això, els demanem que es comporten sempre amb coneixement, respectant el descans dels altres i mantenint el poble net”.

També ha demanat a la població que “tinga tolerància zero amb qualsevol comportament sexista o que falte el respecte als altres. Este tipus d’actituds només resten grandesa i importància a una de les festes més importants de la nostra terra que, a més, són Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*