Finalitza la ‘Fira de Reis i de l’Esport 2018’ de La Pobla sent un rotund èxit de participació

La jornada de clausura d'aquesta fira va servir, així mateix, per a lliurar els premis en el concurs de Betlems i en el de millor il·luminació i decoració nadalenca.
La jornada de clausura d'aquesta fira va servir, així mateix, per a lliurar els premis en el concurs de Betlems i en el de millor il·luminació i decoració nadalenca.
La jornada de clausura d'aquesta fira va servir, així mateix, per a lliurar els premis en el concurs de Betlems i en el de millor il·luminació i decoració nadalenca.
La jornada de clausura d’aquesta fira va servir, així mateix, per a lliurar els premis en el concurs de Betlems i en el de millor il·luminació i decoració nadalenca.

Este cap de setmana va concloure la ‘Fira de Reis i de l’Esport’ que s’ha organitzat des de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona. Durant tres dies, les activitats dirigides als xiquets i xiquetes de la localitat, i també per als seus familiars, s’han anat succeint en el Pavelló del Poliesportiu Municipal. A més, ahir es van lliurar els premis a les persones que van participar en els concursos de Betlems i en el certamen d’Il·luminació i Decoració Nadalenca.

Durant tres dies (del 2 al 4 de gener), a la Pobla de Vallbona s’han promogut moltes activitats esportives (futbol 3 contra tres, bàsquet 3 contra 3, tenis de taula, esgrima, tir amb arc i escalada) i multitud d’activitats lúdiques (actuacions circenses, malabars, jocs populars, pintacares i jocs tradicionals valencians) per als més xicotets. Fins i tot un patge real es va encarregar d’arreplegar les cartes dels xiquets i xiquetes del municipi, per a donar-li-les als Reis d’Orient.

A més, un tren turístic ha recorregut els llocs més emblemàtics del municipi i ha acostat a tothom a la seu d’aquesta ‘Fira de Reis i de l’Esport’, la qual cosa ha contribuït a aconseguir que diversos milers d’habitants hagen passat per les instal·lacions esportives. «Les expectatives que manejàvem preveien un èxit de participació, però he d’admetre que les xifres reals han sigut superiors al que podíem imaginar. I estem encantats per aquest èxit, evidentment», ha explicat el regidor de Festes (Fran Esteban).

La jornada de clausura d’aquesta fira va servir, així mateix, per a lliurar els premis en el concurs de Betlems i en el de millor il·luminació i decoració nadalenca (tant en balconades com en façanes i aparadors de comerços). Va haver-hi tres categories en el concurs de pessebres: els que tenien una grandària de fins a 2,5 metres; els que superaven els 2,5 metres de longitud; i els que elaboraven col·lectius de la localitat. Al seu torn, es premiava d’una banda l’originalitat… i, per un altre, aquells que millor s’ajustaren a la tradició.

El jurat va estar format enguany per Carlos Pitarch i Julio Vicente Corretja. En els pessebres de menys de 2,5 metres, va guanyar Inés Salvador (Betlem Tradicional) i Nereida i Eloi Benlloch (Betlem Tradicional); en els de més de 2,5 metres, es va premiar a Vicente Jacinto (Betlem Tradicional) i a Natividad i Juan Bautista Gómez (Betlem Original); finalment, en els pessebres col·lectius va guanyar l’AMPA del Col·legi Sant Josep (Betlem Tradicional) i la Falla Plaça de l’Hort (Betlem Original). També es va reconéixer el gran esforç dels pessebres que es van presentar al concurs des de la Residència ‘Comunitat Valenciana’ i la Residència ‘La Rascanya’.

Quant al concurs d’Il·luminació i Decoració de Balconades, Façanes i Aparadors (una novetat d’enguany), el jurat ho van formar Julio Vicente Correa, Maria Gálvez i Javier Paniagua. En la categoria de ‘Millor Balconada’ o finestra, el guanyador va ser Miguel Aleixandre; en la categoria de ‘Millor Façana’, el premi va ser per a Silvia Fajardo; en la ‘Millor Decoració de Comerç’, va guanyar ‘Clínica Vés-la’; i en el guardó al millor col·lectiu, el vencedor va ser la Falla Plaça de l’Hort.

L’edil de Festes de la Pobla de Vallbona va voler agrair a totes les persones i associacions que havien col·laborat en aquesta iniciativa, per a aconseguir que acabara sent un èxit. «Estem molt contents de com s’han viscut aquests tres dies, és una enorme satisfacció veure a tanta gent ací, passant-ho bé, i seguirem treballant per a fer de la Pobla de Vallbona un lloc en el qual tothom se senta en un entorn agradable».

Fran Esteban va tenir paraules d’agraïment per a totes les persones que van assumir la responsabilitat de ser jurats en els diferents premis i va expressar la seua voluntat que el concurs d’Il·luminació Nadalenca i de Decoració de Façanes es consolide: «Enguany ha sigut el primer any d’aquest concurs, però la resposta ha sigut positiva. Ens agrada que la ciutadania s’implique en les festes nadalenques, que decore les seues balconades i terrasses i que els comerços també s’impregnen d’aqueix caràcter festiu. Creiem que l’any pròxim hi haurà més gent implicada i un major nombre de participants, que li donaran més colorit i vistositat al nostre poble».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*