Fotogalería: Augmenten l’oferta i la participació en les activitats programades per a la setmana de la dona a Turís

Lectura de un manifiesto a favor de las mujeres.

Un any més la regidoria de Benestar Social, Igualtat i Dona ha organitzat una gran quantitat i varietat d’activitats per a celebrar el dia de la dona i la seua lluita per la igualtat. Per a açò ha comptat novament amb la col·laboració activa de l’Associació d’Ames de casa i de l’Agrupació Cultural.

Precisament el sopar per la igualtat va presentar un ple absolut amb quasi tres-centes dones que van abarrotar el nou centre multi usos. També han presentat una notable assistència les diferents xarrades i tallers celebrats durant aquests dies sobre la relació de les dones amb les xarxes socials, la construcció de les desigualtats en música, cinema i literatura o l’expressivitat a través de les parts del cos humà.

El cinema fòrum també ha ocupat un lloc destacat de la programació amb la projecció de les pel·lícules “Figures ocultes” (en aquest cas dirigit als alumnes de l’IES) i “La Xirgú”, que va reunir a quasi un centenar de dones. En l’apartat cultural s’ha pogut gaudir del concert oferit per L’Opflutes Quintet així com de l’exposició pictòrica a càrrec dels alumnes de l’artista local Dolo Torrelles.

Seguretat dels productes tòxics en cosmètics i aliments i el taller de scrab completen l’oferta divulgativa. En este últim cas cal donar les gràcies a Inma Vidal i a Vicenta, que van ser les encarregades de dirigir el taller.

Els concursos de jocs de taula i el de bescuits, en col·laboració amb les Ames de Casa, conformen l’apartat lúdic i gastronòmic de la setmana mentre que en el reivindicatiu, l’Ajuntament va convocar als veïns i veïnes a la concentració pel dia internacional de la dona en les portes de l’edifici consistorial on es va llegir el manifest.
La regidora, Núria Montero, realitza un balanç molt positiu , “ja que l’afluència i participació en cadascuna de les propostes ha sigut molt nombrosa, més que en altres anys”, assegura. “La gent està molt involucrada en la lluita per la igualtat i mostra d’açò és que en aquesta ocasió hem aconseguit omplir l’autobús que tots els anys noliegem per a la manifestació que es duu a terme a València”.

L’alcalde, Eugenio Fortaña, ha destacat “l’esforç realitzat des de la regidoria per oferir una gran varietat d’activitats que facen visible la política que seguim des de l’equip de govern per fer més visible el paper de la dona treballant activament en la lluita per la igualtat de gènere”.

 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*