La Casa Gran de La Pobla acull una exposició de peces restaurades del segle XIX

La Casa Gran acull a partir d’este dijous 29 de novembre una exposició temàtica de peces restaurades que es troben a la Casa Gran. Són un total de 60 peces del segle XIX i mai se n’havien exposat tantes juntes després de restaurar-les. Esta mostra de béns etnològics arriba després d’un laboriós procés.

Moltes de les peces van ser donades per veïns del poble i reunides a través de l’Associació d’Amics del Museu. Gràcies a una subvenció de la Diputació de València, els restauradors Fàtima Aguirre, Virtudes Belda i Fusteria Ibáñez Tamarit les han tornat totes a l’estat original.

En l’exposició trobem mobles, peces de cuina, màquines de fer boixets, una bàscula i fins i tot un aparador de fusta d’un comerç. Ara totes tornen a la Casa Gran, el museu etnològic de la localitat i antiga casa senyorial del segle XVIII on a més de les dependències destinades a habitatge es conserva un celler, una almàssera, un molí, una quadra i fins i tot una tenda on es venia l’oli i el vi elaborat a la casa mateix.

Per a la regidora de Cultura, Beatriu Palmero, “esta mostra és un viatge en el temps i un recorregut històric a través dels objectes quotidians. Té una important vessant didàctica i per això convidem a tot el món, també els xiquets i els joves a vindre i conéixer com ha evolucionat la vida del dia a dia ”.

L’exposició està distribuida en quatre parts: mobiliari de dormitori, peces de la casa-saló, objectes de cuina, i peces de l’almàssera. A més de l’aparador que s’exposa en l’antiga tenda que també té la Casa Gran.

La mostra s’inaugura el dijous 29 d’octubre a les 18.30h i estarà oberta fins el proper 21 de novembre.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*