La Diputació facilitarà la creació de 1.000 llocs de treball per a persones majors de 55 anys

El president, Jorge Rodríguez, i la diputada Conxa Garcia presenten aquest pla bianual.
El president, Jorge Rodríguez, i la diputada Conxa Garcia presenten aquest pla bianual.

El president, Jorge Rodríguez, i la diputada Conxa Garcia presenten aquest pla bianual amb una dotació de 7,3 milions d’euros per ajudar a aquest col·lectiu a recuperar les seues expectatives de jubilació

Els ajuntaments valencians tindran plena autonomia per a decidir la durada i categoria professional dels contractes

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa García, han presentat aquest dijous el Pla d’Ocupació de la corporació per a 2017-18, un programa bianual amb una dotació de 7,3 milions d’euros que facilitarà la creació d’al voltant d’1.000 llocs de treball i que té com a objectiu “ajudar als demandants d’ocupació majors de 55 anys a recuperar les seues expectatives de jubilació”.

Les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) a nivell autonòmic i del Servei d’Ocupació Pública Estatal (SEPE) en l’àmbit provincial demostren que aquest col·lectiu de persones majors de 55 anys “ha resultat especialment castigat per la crisi, lligat a l’atur de llarga durada i vulnerable en la fase prèvia a una jubilació en la qual poden veure clarament minorada la quantia de la seua pensió”, segons ha explicat Jorge Rodríguez.

Aquestes dades parlen de 58.800 aturats majors de 55 anys a la Comunitat Valenciana en el tercer trimestre de 2017, segons l’EPA. Però l’alarmant és l’evolució de la població aturada major de 55 anys en l’última dècada, amb un increment del 80% entre 2007 i 2016. A nivell provincial, les dades del SEPE confirmen la vulnerabilitat d’aquest col·lectiu. Ací la franja d’edat s’amplia i ens deixa 101.115 persones demandants d’ocupació en la província de València amb una edat superior als 44 anys.

Aquesta anàlisi de la situació laboral de les valencianes i valencians ha portat a la Diputació a dirigir el Pla d’Ocupació 2017-18 a aquestes persones majors de 55 anys, amb l’objectiu de “alleujar la seua delicada situació laboral en vistes a la jubilació”. El criteri a l’hora de distribuir els 7,3 milions d’euros entre els ajuntaments és el nombre d’aturats que té cada municipi. L’aportació de la Diputació es farà efectiva en dues convocatòries, una de 3.650.000 euros a la fi d’enguany i una altra de la mateixa quantia en el primer trimestre de 2018.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*