La Generalitat completa la primera fase d’adequació de la base aèria de Benagéber per al seu ús en extinció d’incendis i emergències

En total, la Generalitat invertirà 2,5 milions d'euros en les obres de millora i adequació de la base aèria de Benagéber.
En total, la Generalitat invertirà 2,5 milions d'euros en les obres de millora i adequació de la base aèria de Benagéber.
En total, la Generalitat invertirà 2,5 milions d'euros en les obres de millora i adequació de la base aèria de Benagéber.
En total, la Generalitat invertirà 2,5 milions d’euros en les obres de millora i adequació de la base aèria de Benagéber.

La Generalitat ha completat la primera fase de l’obra d’adequació de la base aèria de Benagéber, en la província de València, per al seu ús en l’extinció d’incendis i altres emergències, que ha suposat una inversió de 221.406 euros, segons ha explicat la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, durant la seua visita a l’aeròdrom.

En total, la Generalitat invertirà 2,5 milions d’euros en les obres de millora i adequació de la base aèria de Benagéber.

La vicepresidenta, que ha visitat prèviament l’Ajuntament de Benagéber, ha estat acompanyada durant el seu recorregut per la base aèria pel director general de l’Agència Valenciana de Resposta i Seguretat a les Emergències, José Mª Ángel, i l’alcalde de la localitat, Rafael Darijo.

Oltra ha indicat que la primera fase d’adequació d’aquesta base aèria ha consistit a «fer el perímetre, barrar-ho i adequar la pista».

Aquestes obres de millora van a permetre que Benagéber s’una als aeròdroms que donen servei a les aeronaus encarregades de la vigilància i extinció d’incendis a la Comunitat Valenciana: Mutxamel, Siete Aguas, Tirig i Enguera, atès que «està en un lloc estratègic, al costat de l’embassament de Benagéber, i molt valuós des del punt de vista de massa forestal», ha indicat Oltra.

La vicepresidenta ha recalcat que es tracta de «un gran projecte de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències que va a donar servei a la comarca dels Serrans i a les comarques adjacents».

Així mateix, la vicepresidenta, que ha presenciat una exhibició de drones, ha avançat que, «en aquests moments, la Generalitat ja compta amb l’autorització per a operar en aquesta base aèria amb drones, tant en situacions d’emergència com de vigilància».

Garantir la ràpida resposta a les emergències

Encara que fins ara aquest aeròdrom s’utilitzava en casos molt puntuals, la situació estratègica de la base aèria de Benagéber, al costat d’un àrea boscosa molt important pel seu alt risc d’incendi forestal i vulnerabilitat, ha fet que aquest aeròdrom forme part de la planificació de la Generalitat per a l’habilitació d’infraestructures que puguen completar les ja existents, al costat de aeròdroms distribuïts en punts de rellevància de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de garantir la ràpida resposta a les emergències que es puguen produir en qualsevol punt de la geografia valenciana.

En aquests moments està en procés la següent fase del projecte per a l’adequació i millora de la base aèria perquè siga usada per les aeronaus d’extinció d’incendis i altres emergències.

18 mitjans aeris vigilen les muntanyes de la Comunitat en l’època estival

Durant els quatre mesos de l’època estival, un total de 18 aeronaus (9 helicòpters i 9 avions) s’encarreguen de les labors de vigilància i extinció d’incendis a la Comunitat Valenciana, enfront dels sis que estan en actiu la resta de l’any.

En el que va d’any, aquestes aeronaus han realitzat un total d’1.034 hores de vol, tant en labors de vigilància com d’extinció d’incendis, per les zones forestals de la Comunitat Valenciana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*