La Pobla de Vallbona habilita un Viver Municipal amb les inversions procedents de la Diputació

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, durant la visita al Viver Municipal.
El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, durant la visita al Viver Municipal.
El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, durant la visita al Viver Municipal.
El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, durant la visita al Viver Municipal.

El municipi de la Pobla de Vallbona ja compta amb un Viver Cultural Municipal, ubicat en tres parcel·les properes a la Depuradora Municipal, les quals es trobaven en desús i han estat rehabilitades com a àrea de conreu i reservori d’espècies autòctones. Unes actuacions que han estat realitzades amb fons procedents de la Diputació de València, a través del programa de Recuperació d’Espais Degradats. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, acompanyat per l’alcalde del municipi, Josep Vicent Garcia, ha estat l’encarregat de recepcionar aquesta obra i conèixer els treballs realitzats en aquesta demarcació.

Es tracta d’un projecte cultural i agrícola, a través del qual s’aposta per la defensa del medi ambient local i més proper a la ciutadania. Així mateix, les tasques de conreu es complementaran amb la realització de tallers i xerrades adreçades a l’agricultura. Unes propostes les quals afavoriran que els xiquets i xiquetes, com també els adults, aprenguen a cultivar el patrimoni agrícola i forestal. Fet que contribuirà a posar en valor la rellevància de l’agricultura en la nostra societat i, més en concret, en la Pobla de Vallbona.

En concret, el pressupost per a l’execució del projecte ha estat de 55.893 euros, dels quals la Diputació de València ha efectuat una aportació de 44.714 euros, mentre que els 11.179 euros restants han estat sufragats pel consistori de la Pobla de Vallbona.

Reservori d’espècies autòctones

La zona que alberga el Viver Cultural Municipal està rodejada de parcel·les conreades, fet que incrementa el seu valor ecològic i paisatgístic. La seua proximitat amb l’hort urbà permet l’organització d’activitats conjuntes amb els veïns i veïnes, a més de celebrar tallers de cultiu ecològic i servir de planter per a espècies d’hortalisses i fruites endèmiques que facen servir els usuaris.

L’objectiu d’aquesta iniciativa rau en disposar d’un reservori d’espècies autòctones en el municipi, com ara la tomata i la ceba per tal de procedir al seu cultiu. Així mateix, es pretén disposar d’una zona on mantenir, de forma segura, tots aquells exemplars arboris i arbustius que habiten a altres àrees del municipi, amb la seguretat de proporcionar-los la cura i atenció requerides per a la seua preservació.

Finalment, a través d’aquest Viver Cultural Municipal es busca disposar dels recursos necessaris per a promoure futures activitats ambientals amb plantacions d’espècies arbòries i arbustives autòctones mediterrànies.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*