Riba-roja acull una jornada cultural per recaptar fons destinats a gent sense recursos

El parc Maldonado de Riba-roja de Túria acollirà el proper diumenge, 1 de juny, tot un conjunt d’activitats culturals i expressions artístiques organitzades per l’entitat local «Crea’t» amb l’objectiu principal de recaptar diners i menjar destinats a les persones sense recursos del municipi. El programa compta amb la col·laboració del la Universitat Politècnica de València, la Facultat de Belles Arts de Sant Carles, el departament d’escultura de la Politècnica, el PSPV de la localitat i l’ONG Riba-roja Solidària.

El programa d’actes inclou nombroses activitats adreçades a gent gran i menuts que des de les 11 del matí i fins les 8 de la vesprada podran gaudir d’exposicions, tallers d’artesania, música i de belles arts amb treballs en directe d’escultura en pedra, ferro i fusta. A més, també hi haurà xerrades sobre la cuina macrobiòtica, pallassos, concerts de música i es podrà contemplar el treball en directe dels pintors de la localitat.

La portaveu de Crea’t en Riba-roja, Silvia Guerrero, recorda que el projecte «va nàixer per donar resposta a totes les inquietuds artístiques, socials i culturals de gent del municipi al marge d’organismes i escoles oficials amb una preocupació especial per la protecció i el respecte al medi ambient i l’economia sostenible, la solidaritat i la integració de les persones en la nostra societat».

Per aquest motiu, els aliments i els diners que s’hi recapten es destinaran a la gent sense recursos del municipi mitjançant l’entitat Riba-roja Solidària. L’entrada al parc serà completament gratuïtat tot i que s’ha fixat un preu de 2 euros per la ració de paella que s’hi cuinarà a l’hora de dinar.

La jornada també servirà per difondre els treballs que porten a terme algunes entitats de la localitat com Eco-Riba, una entitat formada per enginyers i biòlegs que es dedica a fomentar l’agricultura ecològica i la recuperació dels camps citrícoles. L’altra entitat que es donarà a conèixer és Vitae, integrada per matrones i mares de família que assessora les parelles que volen optar a la maternitat i la paternitat de forma més natural.
Totes les activitats que s’hi celebraran al llarg del dia al parc de Maldonado es recolliran en un curt cinematogràfic a càrrec dels alumnes de l’escola d’àudio-visuals amb la finalitat posterior de difondre la feina i els treballs dels participants.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*