Turís s’adhereix al programa d’inserció laboral de la mancomunitat de la Ribera Alta per a persones desfavorides

L'Ajuntament de Turís és un dels pioners a la Comunitat Valenciana a oferir aquest nou servei de la Mancomunitat de la Ribera Alta.
L’Ajuntament de Turís és un dels pioners a la Comunitat Valenciana a oferir aquest nou servei de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

L’Ajuntament de Turís és un dels pioners a la Comunitat Valenciana a oferir aquest nou servei de la Mancomunitat de la Ribera Alta en col·laboració amb la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el Fons Social Europeu per a la realització d’actuacions que afavorisquen la inclusió activa de persones en situació vulnerable a través d’itineraris integrats d’inserció sociolaboral.

Turís és un dels cinc ajuntaments adherits en aquest programa on es durà a terme un conjunt d’accions encaminades a millorar l’ocupació de les persones amb dificultats d’accés al mercat laboral, fent que desenvolupen competències i capacitats per a aconseguir la inserció professional i social.
L’alcalde, Eugenio Fortaña, i la regidora de Benestar Social, Núria Montero, es van mostrar molt interessats i “per açò sol·licitàrem la nostra participació i destinàrem un despatx en les noves dependències que ocupen ara els serveis socials de l’Ajuntament”, explica la regidora.

“Des de l’equip de govern sempre hem tingut com un dels nostres principals objectius l’aplicació de mesures que beneficien i ajuden als més desfavorits, als quals tenen més dificultats per a accedir al mercat laboral o a integrar-se en la societat, i per açò hem volgut participar en aquesta iniciativa”, afirma Eugenio Fortaña.

“A causa dels recursos que disposem, a voltes és complicat dur a terme aquest tipus de polítiques a nivell locall, per això és d’agrair la col·laboració d’altres administracions, com l’autonòmica i l’europea en aquest cas, que ens permeten aplicar-les i arribar a més persones de les quals podríem arribar actuant sols”.

El procés de selecció per a participar en el programa es farà a través d’entrevistes diagnòstiques individualitzades, establint el perfil d’ocupació dels usuaris i dissenyant l’itinerari d’inserció sociolaboral.

Així mateix, està prevista la realització de diversos tallers: motivació, habilitats socials, vies d’accés al mercat laboral, competències professionals, alfabetització digital, eines de cerca d’ocupació, webs d’ocupació, etc.
Els destinataris d’aquest programa són les persones amb risc o situació d’exclusió social que estaran atesos i ajudats per un equip de treball especialitzat, donant el seu suport al llarg del seu itinerari personalitzat d’inserció sociolaboral.

Les persones interessades en participar en aquest programa i que tinguen la voluntat de treballar han d’acudir a les dependències de Serveis Socials de l’Ajuntament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*