Vilamarxant celebra la festivitat de Sant Antoni

Este cap de setmana, Vilamarxant ha celebrat la festivitat de Sant Antoni amb diferents activitats que han reunit esport, tradició, gastronomia i, com no, estima pels nostres animals.

La pilota va ser, un any més, protagonista este dissabte al carrer Era Alta. Des de les 10 i fins a les 13.30 h.

Primer, va tindre lloc una exhibició amb participació infantil. A continuació, es va celebrar una partida de raspall femení, amb la presencia  de jugadores d’elit de la pilota valenciana. S’enfrontaren Victòria i Adriana, de València (amb vestimenta roja) contra Mònica i Irene, de Massamagrell (amb vestimenta blava). Es van imposar les jugadores de roig per 40 a 25.

Les activitats esportives finalitzaven amb una partida en què es van enfrontar Nico, Jesús i Peluco (amb vestimenta roja) contra Borja i Pepet (amb vestimenta blava). Cal destacar la presència dels vilamarxanters Nico i Jesús; a més de Peluco, trinqueter i marxador al Trinquet Municipal de Vilamarxant. Borja és de Llíria i Pepet d’Alfara. La victòria va ser per a la parella de blau per 50 a 30.

El joc van estar amenitzat per la música de tabal i dolçaina de la colla ‘A contratemps’.

Les activitats esportives van estar organitzades per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Vilamarxant i el Club de Pilota Vilamarxant. Este tradicional matí va finalitzar amb la degustació de ‘gaspatxo dels caçadors’ per a les persones assistents.

 

Benedicció dels animals

 

Ahir, els protagonistes van ser els animals i mascotes de Vilamarxant, amb la tradicional missa, passacarrer i benedicció, en un esdeveniment organitzat per la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament de Vilamarxant.

Després de la missa, va tindre lloc el trasllat de la imatge, en un carret arrossegat per una haca, des de la plaça de l’Església i pels carrers de costum. Com ve sent habitual, molts cavalls i animalets esperaven Sant Antoni i la seua comitiva al carrer de Llíria, des d’on van avançar per tot el carrer Era Alta. A meitat recorregut el rector, Alberto Martín, va beneir una imatge de Sant Antoni Abad i la colla ‘A contratemps’ va amenitzar esta part de l’acte.

A la Replaça, desenes de persones estaven esperant perquè els seus animalets reberen la benedicció del rector. Primer, va ser el torn dels cavalls i, després, van anar passant gossets, gats, peixets i pardalets de tot tipus; a més, als propietaris i propietàries se’ls va donar el també tradicional pa beneït, una garrofa i l’estampeta del sant.

Enguany, l’Ajuntament de Vilamarxant ha aprofitat este esdeveniment per difondre una campanya sobre tinença responsable d’animals de companyia. Dos voluntaris van estar repartint ‘replega caques’ de cartó biodegradable junt a un tríptic on s’informa sobre els comportaments adequats i cívics que hem de tindre amb les nostres mascotes per millorar la convivència i mantindre el poble net.

La regidora de Festes i Tradicions, Mª Victoria Sanchis, va agrair “la col·laboració altruista de totes les persones que han fet possible esta celebració en la qual s’uneixen tradició i estima cap als animals que ens envolten; a més, des de l’Ajuntament també donem les gràcies als veïns i veïnes que, any rere any, acudeixen amb les seues mascotes per donar vida a esta festivitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*