El Departament de salut de Manises reforça el circuit de preanestèsia amb una consulta virtual per a l’Hospital de Crònics de Mislata 

Post també disponible en: Castellano

Aquesta nova vídeo-consulta consisteix en una reunió a tres bandes entre l’especialista d’anestèsia, el pacient i el seu metge encarregat de l’Hospital de Crònics de Mislata (HACLE)

La principal novetat és que s’incorpora al personal del HACLE en el procés d’anàlisi prèvia a l’administració d’anestèsia, la qual cosa suposa una major coordinació entre equips mèdics i una optimització del procés d’anàlisi per a anestèsia

El nou sistema també permet una major participació del pacient i del seu acompanyant, al mateix temps que evita el trasllat del pacient a Consultes Externes

L’administració d’anestèsia sempre és un procés delicat per als pacients que tenen programada una intervenció quirúrgica. Per això, el Departament de Salut de Manises ha incorporat una nova funció de consulta virtual per a millorar el circuit de preanestèsia dels pacients de l’Hospital de Crònics de Mislata (HACLE). Aquesta nova vídeo-consulta té com a objectiu perfeccionar el sistema de valoració previ a l’administració de l’anestèsia.

La principal novetat és que s’incorpora al personal del HACLE en el procés d’anàlisi i decisió, al mateix temps que també permet un contacte directe i personal amb el pacient o amb la seua persona delegada. En aquest sentit, la consulta virtual consisteix en una reunió en la qual serà present l’especialista d’anestèsia, el pacient – o la seua persona delegada- i el seu metge responsable de l’Hospital de Crònics. 

Durant la trobada es valorarà qualsevol aspecte clínic, particularitat o situació de risc a l’hora d’administrar l’anestèsia al pacient i, posteriorment, els equips mèdics decidiran conjuntament si el candidat és apte per a l’anestèsia, si cal realitzar més proves o si queda descartat per a la intervenció. “En definitiva, la incorporació de la vídeo-consulta té dos principals avantatges. D’una banda, la creació d’una atenció personalitzada per al pacient i l’optimització del procés. I, per l’altre, la integració dels diferents equips mèdics en la decisió final”, ha valorat la doctora Ànima Casasempere, cap del servei d’Anestèsia de l’Hospital de Manises. 

En aquest sentit, també ha posat en valor l’optimització dels trasllats del pacient, ja que la vídeo-consulta elimina la necessitat de traslladar-ho a Consultes Externes per a la seua valoració en el procés d’anestèsia, amb tot el que això comporta. A més, el nou procediment també permet una major col·laboració real del pacient o de la seua persona delegada, ja que serà present en la reunió de presa de decisions i, en cas que resulte apte per a l’administració d’anestèsia, tindrà un espai per a plantejar tots els dubtes que estime necessàries als equips mèdics, abans de signar el consentiment infirmat. 

Amb tot, la doctora Casasempere ha valorat molt positivament la implementació de la vídeo-consulta en el circuit de preanestèsia. “Aquest nou sistema augmenta el grau de coordinació i col·laboració entre equips mèdics, que poden aporten diferents visions i, per tant, perfeccionar encara més el procés d’administració d’anestèsia”, ha indicat, al mateix temps que ha incidit en la personalització del procés. “Això aporta una visió més global i, en definitiva, ajudarà a augmentar la seguretat de la intervenció”. 

Així, Casasempere ha destacat que el circuit combina el coneixement general de l’anestesista amb l’experiència immediata del metge que atén el pacient a l’Hospital de Crònics de Mislata, que coneix millor quina és la seua situació actual i les possibles complicacions o peculiaritats del moment. 

“Estem parlant d’un nou grau d’integració dels equips mèdics, la qual cosa té un impacte molt positiu en el diagnòstic i tractament dels pacients, en ampliar el nombre de perspectives i opinions respecte a la seua situació”, ha finalitzat Casasempere.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*