Fotogalería: Xest acull una nova edició de la seua carrera popular 

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 25 de març, la plaça Doctor Cajal s’omplia d’atletes i els seus acompanyants per a gaudir de la carrera popular chestana, que donava principi a les 17.00 en els dos recorreguts planificats, 5K i 10K.

“Enguany tornem a superar-nos quant a participació, amb prop de 500 inscrits. Sobretot, ens hem bolcat a implicar els més joves de la localitat, contactant amb els professors d’Educació Física dels cursos de 5é i 6é dels col·legis i amb els de l’Institut i hem aconseguit que participen 150 alumnes i alumnes. Creiem que és important fomentar l’esport des de xicotets, perquè si comences prompte és més probable que continues de major”, afirmava el regidor d’Esports, Paco Llorens. “Una altra de les novetats és l’homenatge a la corredora Natacha López, també organitzat amb la idea d’oferir models a seguir, de nou amb la intenció dels més joves, perquè vegen i puguen prendre exemple de personalitats com la d’ella, que és tot un referent com a manera de vida”.

Just abans del tret d’eixida, Natacha va dedicar unes paraules al públic assistent des del balcó de la Fundació cajacheste, rebent una gran ovació. “Aquest reconeixement és molt important per a mi, li agraïsc a l’Ajuntament de Xest, a la Caixa Rural i al club d’Atletisme que hagen comptat amb mi; i a tots els participants us desitge que gaudiu de cada quilòmetre, per a mi va ser molt especial perquè a més rotlle amb els meus xics i és ací el meu bebé, que ja correrà, us desitge una molt feliç carrera”.

En aquesta edició aquest esdeveniment esportiu ha tornat a comptar amb el patrocini de les entitats locals cajacheste i Gal·lesa. “La implicació de cajacheste és total; a més de l’aportació econòmica, hui estem tots els treballadors de la caixa i de la junta preparant les borses del corredor i col·laborant en el que siga necessari; alguns fins i tot correm, i tot això ho fem molt a gust perquè estem molt conscienciats amb l’esport”, apuntava Ricardo Llorens, director de la Caixa Rural. “Comencem a participar quan celebrem el centenari, quedem molt satisfets i, ara, quan ens diu l’Ajuntament, estem encantats”.

Per part seua, la directora de Gal·lesa, Carmen Berbel, també incidia en l’aposta de la seua empresa per l’esport. “L’esport és una cosa fonamental, perquè promou valors com l’esforç, la companyonia o l’amistat, entre altres; no hi ha res més a veure el bon ambient que hi ha hui ací. A més de l’aportació econòmica que fem a través del patrocini, també involucrem als nostres treballadors; de fet, en el nostre 50 aniversari el recorregut de la prova entrava en les nostres instal·lacions i va ser una cosa molt especial”, destacava Berbel.

Com és habitual, la carrera va comptar amb la col·laboració de voluntaris i voluntàries d’associacions locals, com la junta local de la AECC, la Penya Taurina, el CD Xest, el Club d’Atletisme, la Falla Indústria i Comerç, la Falla Barri de L’Alegria, els xics i les xiques de la Verema 2022, ChesteFit, el MotoClub i la penya valencianista Xest Che.

Classificacions de la 10K 
Després de la finalització de la carrera, es va realitzar el sorteig dels 8 estotjos de vi i, tot seguit, les autoritats locals i els representants de les empreses patrocinadores van procedir al lliurament de medalles. El primer de la classificació general de la categoria masculina va ser Jordi Ripoll Martínez, corredor independent; i la primera a arribar a meta en la categoria femenina va ser Cristina de la Torre Parets, del CEC Antella.

Per un error en la senyalització, el recorregut de la 10K finalment va ser de 9 quilòmetres, i la prova 5K no va poder tindre classificació. 

Classificació Local
Ainhoa Más, corredora independent, va ser la primera local a arribar a meta, seguida de Xenia Montero, de l’IES Ricardo Marín, i Carolina Llavaries, del CA Xest.

En la categoria masculina va ser Antonio Espinoza, del club d’atletisme de Xiva, el primer corredor local a arribar a meta, i segon en la classificació general de la carrera; després d’ell es va classificar segon Miguel Ángel Martínez Tarín, del CA Xest, i el tercer va ser Ignacio Checa, també del CA Xest.

El club d’atletisme chestano i l’el IES Ricardo Marín també van rebre una copa per la seua nombrosa participació en la prova.

Reconeixements per experiència 
La corredora Pepi Plaza i el corredor Paco Sáez van rebre també una medalla en reconeixement a la seua llarga trajectòria com a atletes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*