Agents d’Antifrau es personen a l’Ajuntament de Sant Antoni de Benagéber

Concejales de la formación Plataforma GuanyemSAB-Compromís de San Antonio de Benagéber.

Post també disponible en: Castellano

Agents de l’Agència Antifrau s’han personat a l’ajuntament de Sant Antoni de Benagéber per “obtenir informació sobre la gestió de l’esport municipal i el programari de recaptació. Aquests assumptes van ser denunciats a principis de 2018 per diversos regidors de Guanyem SAB. A pocs dies de les eleccions municipals la situació posa en una posició molt delicada a l’alcalde Enrique Santafosta “, segons han informat des Guanyem SAB.

Les denúncies van ser realitzades al febrer de 2018 per diversos regidors de l’oposició, que “van aportar les proves que havien pogut obtenir i que fonamentaven les raons per posar-ho en coneixement d’aquesta Agència Antifrau. Les matèries denunciades tant en Antifrau com al Consell de Transparència , que també han acabat en Antifrau, han estat diverses: la gestió de l’esport municipal, la contractació del programari de recaptació, la manca d’informació sobre l’aigua municipal (els pous de subministrament han acabat tancats per no tenir aigua apta per al consum) , la manca de resposta a la demanda d’informes i informacions diverses, fins i tot les obres de les dependències de la policia local “.

“Hi ha ‘indicis raonables de la veracitat dels fets denunciats”, segons la mateixa Agència Antifrau. La manca de resposta de l’alcalde, Enrique Santafosta, als requeriments d’aquesta Agència obligar a que diversos agents es personessin a les dependències per obtenir la informació que des de fa un any se’ls reclama i no faciliten “, han explicat des Guanyem SAB.

“Una de les matèries és la gestió de l’esport municipal. Aquesta gestió ha estat” cedida “a una associació sense que hi hagi licitació o cap procediment, segons resposta del propi consistori. Se li van requerir una sèrie de documents relacionats amb la vinculació entre ajuntament i aquesta associació des de 2015 fins 2018. Davant el cas omís l’Agència, després instruir un expedient d’investigació, els seus agents han hagut de personar-se per obtenir aquests documents “.

“L’altra matèria és la contractació d’un programari de Recaptació i Gestió Tributària en què ha pogut haver irregularitats. L’Ajuntament també va ser requerit a aportar una sèrie de documentació que tampoc ha estat resposta. L’empresa es va adjudicar per un procediment negociat sense publicitat , per valor de 72.000 € i per només un any. Encara que posteriorment va seguir prestant el servei sense el suport legal adequat “.

“Tots dos requeriments van ser fets oficialment el maig de 2018. Se’ls donava un termini de 10 dies per respondre però l’alcalde no ho va fer”.

“Hi ha diversos temes més que Antifrau està investigant en relació a l’est ajuntament de Sant Antoni de Benagéber. En aquest cas ha estat el Consell de Transparència qui les ha traslladat a l’Agència Antifrau després de la denúncia dels regidors de Guanyem SAB davant aquest Consell. temes com la falta d’informació sobre l’aigua municipal, la manca de resposta a les peticions d’informes i escrits fets per la formació denunciant o les obres de les dependències de la policia local, entre d’altres. l’Agència traslladarà al Ministeri Fiscal oa l’autoritat judicial les conclusions de la seva investigació si hi ha indicis de l’existència de conductes o fets presumiblement constitutius de delicte “, han finalitzat des Guanyem SAB.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*