Ajuntament de Requena i Generalitat analitzen la situació del municipi en matèria d’habitatge

Una imagen de la entrada a la localidad de Requena.

Post també disponible en: Castellano

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica s’ha reunit amb l’Ajuntament de Requena per analitzar la situació del municipi en matèria d’habitatge.

El director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i la subdirectora de Gestió de l’entitat, Pura Peris, han mantingut una trobada amb l’alcalde, Mario Sánchez, la regidora de Patrimoni, Vanesa Pérez, i la de Serveis Socials, María José Arroyo.

Un dels temes tractats ha estat la situació de l’habitatge públic titularitat de Generalitat a Requena. Des EVha s’ha explicat que l’entitat ha recuperat diverses habitatges públics a la localitat. Uns immobles que estan a l’espera de valoració per part dels tècnics per a la seva reparació. Un cop reuneixin les condicions dignes d’habitabilitat, es posaran a disposició de les famílies amb més necessitat habitacional del municipi.

En la trobada també s’ha plantejat la possibilitat que la Conselleria i l’Ajuntament busquin fórmules de col·laboració i gestió dels habitatges municipals a Requena, compartint i aplicant a aquests habitatges municipals els criteris i procediment d’adjudicació autonòmic basant-valoració de circumstàncies objectives .

El director general d’Evha ​​ha destacat la importància d’aquest tipus de reunions amb els representants municipals per conèixer de primera mà les necessitats dels pobles i ciutats de la Comunitat, per tal d’intentar donar una solució el més efectiva i ràpida possible.

EVha gestiona a Requena 131 habitatges que formen part de parc públic d’habitatges de la Generalitat. Allà s’ha desenvolupat un Pla de Normalització, mitjançant el qual tècnics han visitat els habitatges per mantenir actualitzada la identificació dels ocupants dels immobles, les seves circumstàncies familiars i socioeconòmiques, així com la situació dels pisos pel que fa a subministraments. A més, s’han celebrat sessions informatives amb els veïns perquè tinguin coneixement dels mecanismes creats pel Consell per a facilitar el pagament de les seves rendes i reunions individuals amb aquelles famílies amb dificultats per fer front a el pagament de les seves rendes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*