Riba-roja encapçala els municipis amb major nivell de transparència en la Comunitat per davant de València, Gandia o Mislata

Post també disponible en: Castellano

Robert Raga, alcalde de Riba-roja.
Robert Raga, alcalde de Riba-roja.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria s’ha col·locat en la primera posició de la llista de municipis amb major nivell de transparència de la Comunitat Valenciana a l’complir amb un total de 124 dels 162 indicadors utilitzats per analitzar els compliments de les administracions públiques en aquesta matèria. Aquesta localitat compleix amb un total de l’76’54% dels criteris de transparència fixats per a l’estudi.

La llista de la transparència municipal els realitza l’empresa Dynamic Transparency Index (Dyntra), de reconegut prestigi en l’àmbit nacional i internacional , per descobrir el nivell de transparència en els ajuntaments de la Comunitat Valenciana majors de 15.000 habitants a partir de les dades que les mateixes administracions ofereixen als seus ciutadans en les plataformes digitals.

L’estudi de Dyntra situa a Riba-roja de Túria en el primer lloc de la llista amb un 76’54% amb un clar avantatge sobre els següents com Alaquàs amb un 71’6%, La Nucia amb un altre 69’75%, Mislata amb seva 69’14%, Gandia amb un altre 69’14%, Catarroja i Alfafar amb un 67’28% o la capital de la ciutat de València amb un 66’05% dels criteris complerts en els últims mesos.

En el conjunt d’Espanya, la situació de Riba-roja de Túria en matèria de transparència municipal ratifica el trajecte iniciat en l’àmbit valencià a l’millorar en fins a nou posicions entre finals de l’any passat i l’actualitat, a el passar el lloc 42 a l’30 sobre una llista que supera els 520 municipis en total, sense oblidar que és el primer municipi valencià en l’esmentat rànquing. Per davant de la llista del conjunt d’Espanya figuren alguns ajuntaments com els de Pozoblanco, Fuengirola, Vitòria, Bilbao, Zamora, Sant Sebastià, Barcelona, ​​Màlaga, Saragossa o Madrid, entre d’altres.

L’estudi de l’empresa detalla l’evolució imparable experimentada per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria durant els últims anys en què passa de l’14’58% de finals de l’any 2015 als 47’8% de setembre de l’exercici de 2018 a els 76’54% de l’actualitat, en una evidència de la tendència positiva sobre els nivells de transparència i el major accés dels ciutadans a la informació municipal.

L’informe tècnic determina en un 80% el nivell de la transparència municipal, amb un 78’79% en matèria d’informació sobre els càrrecs electes i el personal de l’ajuntament (26 sobre 33 indicadors), eleva fins al 90% la informació sobre la organització i el patrimoni de l’ajuntament (9 sobre 10 indicadors), la informació sobre les normes i les institucions municipals queda fixada en un 81’82% (9 sobre 11 indicadors) i, finalment, la planificació i l’organització de l’ajuntament arriba a un 72’73% (8 sobre 11 indicadors).

L’aposta de l’actual govern municipal per gestionar els recursos públics sota premisses de la participació i la transparència s’ha traduït en l’aprovació d’un reglament que regula àmbits vitals com la transparència, l’accés a la informació, el bon govern i la participació ciutadana, territorial i associativa, entre d’altres. Aquesta acció es complementa amb els tres pressupostos participatius en els quals els ciutadans i veïns de Riba-roja han pogut fixar les seves prioritats en matèria d’inversió.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que la primera posició de la llista de Dyntra “és una mostra evident de la feina que aquest equip de govern ha realitzat al llarg dels últims anys en benefici dels ciutadans que són , a la fi i al el cap, els que tenen tot el dret d’accedir a les dades i la informació pública amb absoluta llibertat; no cal oblidar que a aquest índex cal afegir que complim en 84 paràmetres de Transparència Internacional “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*