Desarticulen un grup criminal especialitzat en robatoris amb força en polígons industrials amb assalts ‘a la carta’ i pràcticament diàriament

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil va aconseguir descobrir que la selecció dels objectius, per part d’aquest grup criminal, venia donada pels diferents encàrrecs que rebien de tercers

Per a assegurar l’èxit del robatori, els suposats autors realitzaven vigilàncies amb anterioritat per a estudiar el terreny

La Guàrdia Civil de València, va realitzar un registre domiciliari a Alboraia, un a Catarroja, un a Gandia, un altre a Montcada i 7 a València

S’ha decretat l’ingrés a la presó de 7 dels detinguts

La Guàrdia Civil de València, en el marc de l’operació “FINAL RACE”, ha detingut a 11 persones per diferents robatoris amb força en diverses províncies. 

L’operació va començar quan, quasi diàriament, van succeir una sèrie de robatoris amb força en les localitats de Alaquas, Albal, Aldaia, Alginet, Benetusser, Bétera, El Puig de Santamaría, Catarroja, Madrid, Nàquera, Poble Nou de Benitatxell (Alacant), Puçol, Riba-roja de Túria, Tavernes Blanques, Torrent i València. Principalment, els autors centraven els seus objectius en polígons industrials, comerços i locals.

Els investigadors van aconseguir descobrir que la selecció dels objectius, per part d’aquest grup criminal, venia donada pels diferents encàrrecs que rebien de tercers. Fins i tot, quan executaven els robatoris, ignoraven aquella mercaderia que no els havia sigut encarregada per la seua dificultat per a vendre-la en el mercat negre.

Una vegada que els suposats autors havien decidisc quan, on i què robar, sostreien, el mateix dia o el dia anterior, turismes, furgonetes o camions de xicotetes dimensions per a cometre el delicte. Després d’haver-se servit dels diferents transports, i finalitzat el robatori, els abandonaven o els calaven foc. 

Per a assegurar l’èxit del robatori, els suposats autors realitzaven vigilàncies amb anterioritat per a estudiar el terreny. A més, els suposats autors, quan cometien els robatoris, es dividien les labors, ja que alguns membres del grup se situaven en els llocs d’accés, ajudats de walkies talkies, per a donar avís si visualitzaven a les forces de l’ordre públic 

Per a accedir a l’interior de naus, comerços, locals, etc., els suposats autors no dubtaven a fracturar els panys o fer butrons. En altres ocasions, fixaven com a objectius camions que passaven la nit en zones habilites carregats de mercaderies. Fracturaven els panys de les caixes, dels contenidors o trencaven la lona del transport i traspassaven la mercaderia robada a un altre camió que havien sostret amb anterioritat.

Aquesta organització criminal tenia una activitat molt alta, ja que cometien delictes, pràcticament, diàriament. Els investigadors també van descobrir que, entre les diferents labors que existien dins d’aquest grup criminal, robaven una certa mercaderia que venien als propis membres del grup i, alhora, aquests li donaven eixida en el mercat negre.

Finalment, la Guàrdia Civil de València, va realitzar un registre domiciliari a Alboraia, un a Catarroja, un a Gandia, un altre a Montcada i 7 a València. A més, aquest mateix dia, es va detindre a 11 homes, d’edats compreses entre 22 i 51 anys, tots de nacionalitat espanyola, per més de 40 delictes de robatori amb força, de vehicle de motor, encobriment i pertinença a organització criminal. 

En els registres domiciliaris es van intervindre un camió, diversos vehicles, un rifle d’aire comprimit, un taser, 500 peces de roba, 10 telèfons mòbils, diversos walkies talkies, 2 televisors, electrodomèstics, perfums, begudes alcohòliques i diferents eines utilitzades en els robatoris. Tot el confiscat té un valor de més de més de 200000 euros.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Sagunt de València. S’ha decretat l’ingrés a la presó de 7 dels detinguts.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*