El programa #culturaacasa de l’Eliana tanca amb 317 participants i 11.000 espectadors

Post també disponible en: Castellano

Amb l’arribada de les mesures de confinament a les quals es va sotmetre a la ciutadania per a combatre l’expansió de la Covid-19 va provocar la suspensió temporal de les activitats culturals previstes per l’Ajuntament. Així, des de mitjan març l’Eliana es va quedar sense esdeveniments com a projeccions, funcions d’Anem al Teatre, trobades literàries, la MARCEL i una infinitat de propostes submergint a la societat en un buit cultural sense precedents.

Des de la Regidoria de Cultura es va buscar la fórmula per a fer arribar diverses manifestacions artístiques als domicilis de les persones perquè tothom, encara que siga des de la distància, poguera continuar gaudint de l’activitat. Amb aqueix esperit va arrancar la campanya #culturaacasa, un cicle de difusió del treball d’artistes locals en diferents disciplines a través d’internet.

La campanya va començar el 18 d’abril, amb una primera sessió dedicada a la música que va tindre un gran acolliment per part del públic. Li van seguir unes altres com la del 25 d’abril, de contingut literari; el 2 de maig amb més obres musicals i el Dia de la Mare com a argument de fons; el 16 de maig per a les arts plàstiques en general i fotografia; i una última el 6 de juny dedicada a les arts escèniques.

El balanç de la convocatòria no ha pogut ser més positiu. Quant a la participació de la ciutadania, 317 artistes, professionals o amateurs residents a l’Eliana, han donat el millor de si mateixos en les diferents disciplines, participant activament de manera individual o a través d’11 col·lectius de diversa índole. Quant a espectadors, fins hui 11.000 persones han visualitzat les sessions a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, YouTube, Facebook i Instagram.

Per a la regidora de Cultura, Eva Santafé, “ha sigut un alleujament i una satisfacció l’haver pogut donar continuïtat a l’activitat cultural gràcies a Internet i les xarxes socials. #Culturaacasa ha posat de manifest una vegada més no sols la necessitat del municipi de consumir cultura, sinó també la gran quantitat d’artistes de molt de nivell amb la qual tenim la sort de comptar entre les nostres veïnes i veïns”, cap als quals l’edila ha dedicat tot el seu agraïment per la participació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*