La Mostra Internacional de Cinema Educatiu, MICE, arriba a l’Eliana

Post també disponible en: Castellano

 

Este martes por la mañana ha tenido lugar en el Centro Sociocultural la proyección de la película HAALKA, para alumnos de 5º y 6º de primaria.
Dimarts pel matí ha tingut lloc al Centre Sociocultural la projecció de la pel·lícula HAALKA, per a alumnes de 5é i 6é de primàriay 6º de primaria.

L’acte ha començat amb la presentació per part de la regidora d’Educació Eva Santafé i tot seguit Abel Gómez, alumne de 9 anys del col·legi l’Olivera, ha interpretat diverses peces al cello que han sigut molt aplaudides.

La pel.lícula HAALKA conta la història trista però tendra de Pichku, un xiquet que viu amb la seua família en la misèria a l’Índia, i el seu somni és poder tindre un vàter propi. Però tot està contat amb humor, transmetent il·lusió i mostrant que amb esforç i treball es poden aconseguir alguns desitjos.

Els dobladors, els alumnes del col.legi Helios, han fet un gran treball i han aconseguit l’objectiu principal del doblatge: fer que els espectadors seguiren la historia com si les veus en valencià isqueren de la pantalla. Els ha dirigit el seu professor Rafa Desco.

El director  i productor del film Jitendra Mishra, ha estat present, així com el director de la Mostra Josep Arbiol, i tots dos han agraït efusivament el treball fet pels alumnes.

A més, durant esta setmana, directors de cinema estrangers estan impartint a l’alumnat de l’IES l’Eliana i del col·legi Helios tallers de producció cinematogràfica. El director alemany Marc Thobias Winterhag està al front del projecte d’Helios i i la directora d’Uzbekistan Stefaniya Abbasova se’n fa càrrec del de l’IES l’Eliana, tot i que treballen junts. Els alumnes han de fer tot el procés de gravació i edició de curtmetratges en molt poc de temps, ja que la data de l’estrena serà d’ací huit dies, el 20 de febrer.

La  MICE pretén unir el món educatiu amb l’audiovisual. Són moltes les seccions que hi formen part, tant professionals com universitàries i escolars.

La setmana pròxima, els dies 20 i 21, es projectaran a l’Eliana produccions destinades tant a Educació Primària com a Secundària. Es calcula que vora 1.800 alumnes disfrutaran la MICE d’enguany a l’Eliana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*