Alcaldes i alcaldesses de la comarca Requena-Utiel coordinen amb el president de la Diputació la gestió davant de la crisi del Covid-19

Post també disponible en: Castellano

Toni Gaspar ha detallat als responsables locals la injecció de més de 6,7 milions d’euros en la comarca per a fer front a les urgències causades per la pandèmia i millorar infraestructures i servicis

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca Requena-Utiel han mantingut aquest dimarts una reunió telemàtica amb el president de la Diputació, Toni Gaspar, en què han pogut tractar de manera conjunta les diferents ajudes que els municipis estan rebent de l’ens provincial des de l’inici de l’estat d’alarma. D’aquesta manera, els ajuntaments segueixen coordinant al costat de l’màxim responsable provincial la gestió davant la crisi causada per la COVID-19.

El president Gaspar ha aprofitat per explicar als representants municipals les diferents mesures aprovades pel ple de la Diputació del mes d’abril, entre les quals s’inclouen les ajudes extraordinàries de el Fons de Cooperació Municipal i el nou Pla d’Inversions 2020-21. A través de tots dos programes, els ens locals de la comarca rebran 6.730.000 euros per fer front a la crisi causada per la COVID-19, d’una banda, i per millorar les infraestructures i serveis dels municipis, de l’altra.

En concret, els 9 municipis de la comarca Requena-Utiel rebran 1.070.000 euros de l’aportació extraordinària de la Diputació a el Fons de Cooperació conjunt amb la Generalitat. Amb aquests ajuts directes, que poden destinar-se a despesa corrent o qualsevol altra necessitat que tinguen els ajuntaments, la corporació provincial millora la liquiditat immediata que requereix l’administració local per donar resposta a les conseqüències de la pandèmia.

D’altra banda, els més de 5,6 milions d’euros de el Pla d’Inversions arribaran a tots els municipis de la comarca i les mancomunitats El Tejo i Terra de el Vi per tal de millorar les infraestructures i serveis de les localitats que la formen.

Amb l’aprovació d’aquestes dues importants iniciatives, que sumen en el global de la província 180 milions d’euros, es pretén ajudar els ajuntaments de manera ràpida, amb la finalitat que puguen fer front a les conseqüències de la pandèmia i incentivar la reactivació econòmica en els diferents municipis.

Coordinació entre institucions

Per la seua banda, els responsables locals de la comarca Requena-Utiel han exposat al president Gaspar els diversos dubtes que alberguen sobre qüestions d’infraestructura, serveis, impostos o ocupació, per tal de coordinar de manera més efectiva les diferents línies de treball que es duen a terme des dels consistoris.

Els participants en la trobada han agraït al president de la Diputació la convocatòria de la reunió, així com les actuacions que s’han anat realitzant des de l’inici de l’estat d’alarma, entre les que destaca tant l’enviament de material de protecció com la celeritat per que els municipis puguen disposar de recursos econòmics per fer front a la crisi.

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca també han recalcat la importància que té treballar de manera conjunta i coordinada per compartir inquietuds, dubtes i solucions a la situació sobrevinguda amb la crisi de l’coronavirus. Una d’aquestes inquietuds, la de poder destinar els superàvits i romanents a la gestió d’aquesta situació excepcional, la va traslladar el president Gaspar als responsables de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*