Opinió. Santi Navarro, portaveu PP Riba-roja: «La societat exigeix unitat i donar un cop de mà»

???????????????????

Post també disponible en: Castellano

En primer lloc, manifestar el nostre més sentit condol pels prop de 27.000 morts a Espanya dels quals 1.336 a la Comunitat Valenciana i el nostre ferm suport a tots els que han treballat i estan a dia d’avui en primera línia, lluitant per nosaltres fins i tot sense la protecció individual necessària. Des del nostre grup no sabem quants morts més es necessiten i necessita l’alcalde de Riba-roja per declarar dol oficial.
Estem immersos en una època de crisi sanitària, social i econòmica sense precedents, en què tot està convuls i amb moltes coses en l’aire. Com a equip considerem que hem de fer pinya i vam mostrar unitat, per tal de ser útils per a cadascun dels nostres veïns: els més vulnerables, els “nous vulnerables”, la gent gran, els autònoms, les pimes i les famílies amb fills de Riba-roja .
Per això, hem aportat per tots els nostres mitjans des de l’oposició, diferents mesures per pal·liar aquesta crisi dins de les possibilitats de l’Ajuntament. Atès que trobem a faltar i molt, en aquest estat d’alarma les mesures des del “únic òrgan competent” com és el Govern Central, ens ha portat a ser proactius i volem enumerar les nostres propostes a continuació.
Per registre d’entrada: tornar el pagament dels serveis esportius de la Mallà; felicitar els nens (grans afectats pel confinament) pel seu aniversari; mostrar banderes a mig pal i crespó negre pels morts a causa de l’COVID19 i proposar de forma concreta, les ajudes a autònoms del municipi.
Des de la Junta de portaveus: planificar i seguir amb les ajudes de menjador escolar; publicitar el comerç local de Riba-roja a les xarxes socials de l’Ajuntament; oferir el servei a domicili d’impremta per a estudiants i el repartiment de al menys 1 mascareta per persona. A més, hem alertat de situacions in extremis de brutícia i estris en els carrers al voltant dels contenidors, així com de el mal estat de la jardineria.
En les comissions informatives de ple: aconseguir articular un mecanisme per donar veu als veïns en l’apartat de precs i preguntes.
Mitjançant les nostres xarxes socials: Ampliar de el límit d’ocupació de les terrasses dels bars per a l’esperada fase 1 i promoure la col·locació de la imatge del nostre patró el Crist dels Afligits als balcons.
A més, hem tingut gestos en aquests moments tan durs en què no està de més que els polítics mostrem exemplaritat, com: donar l’assignació corresponent de el grup a Càritas Parroquial de Riba-roja, mentre duri aquesta sitación; portar mones de Pasqua, per Setmana Santa a les persones que estan en primera línia com el Centre de Salut, Guàrdia Civil i Policia Local i fins i tot sol·licitar que sonés l’himne Regional i Nacional en el bàndol el dia 19 de març.
En el ple de dilluns passat, portem dues propostes clau: exigir test per a la població i transparència en les dades ja que desconeixem la repercussió en el nostre municipi i retirar el pressupost 2020 per consensuar un de nou que es cenyeixi a aquesta realitat. En el propi ple, ens vam quedar de pedra a el veure que el govern socialista de Riba-roja va votar i va argumentar en contra de fer test als nostres veïns i de conèixer les dades de l’afectació de l’Covid-19 a Riba-roja, argumentant: “molts diners i no se sap que serveixi per a alguna cosa “.
Tot el que hem enumerat, és una mostra d’acostar el muscle i d’estar units als nostres veïns. I podem estar segurs que el grup Popular hem fet útils i profitoses les reunions mantingudes per dur a terme moltes de les nostres propostes.
Però passen les setmanes i Riba-roja segueix necessitant test per a la població, dades i mesures econòmiques per als nostres autònoms i pimes. Aquesta és la nostra major reivindicació i no és suficient, creiem que el que cal fer és actuar amb rapidesa i eficàcia avui i planificar el demà. Perquè els nostres veïns autònoms porten dos mesos passant-ho cru i des que ens van admetre la mesura d’ajuda, no s’han elaborat encara unes bases perquè puguin sol·licitar-la. Això serà molt dur i és la nostra gran discrepància amb el govern de Riba-roja.
Davant aquesta situació econòmica com la que se’ns ve a sobre, no observem un pla de reactivació municipal, ja que curt termini no és suficient, necessitem amb urgència veure un mitjà i llarg termini perquè el nostre poble es senti segur. Ja que el Govern d’Espanya no reacciona a temps i moltes vegades tard i malament, preguem que el nostre Ajuntament, no només actuï pel present, sinó que tinguem un pla real. I creiem que no és així, de fet estem fascinats de veure la gran similitud entre l’Alcalde Roberto Raga i el President Pedro Sánchez, tant en despeses de publicitat com a eterns discursos per no dir res.
Finalment, agrair les diferents donacions d’empreses locals i l’esforç dels treballadors de l’ajuntament, voluntaris i sobretot els de primera línia que al costat de tothom a

Finalment, agrair les diferents donacions d’empreses locals i l’esforç dels treballadors de l’ajuntament, voluntaris i sobretot els de primera línia que al costat de tots els nostres veïns han estat i són exemplars, davant d’aquesta situació.

Des del grup de el Partit Popular, com a principal partit de l’oposició treballem i treballarem sempre pensant en el nostre poble, seguirem fiscalitzant l’acció de govern, estant al costat de allò que sigui positiu per als veïns i per descomptat manifestant públicament tot el que no ens sembli bo i s’hagi de canviar, per tal de millorar el benestar de Riba-roja.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*