Policia Nacional i Guàrdia Civil desmantellen un grup dedicat a la gestió integral de macro-plantacions de marihuana a Alberic, Alzira, Benimuslem i Canals

Post també disponible en: Castellano

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han desmantellat en el marc d’una important operació un grup criminal dedicat a la gestió integral de macro-plantacions de marihuana a gran escala i han detingut 11 persones de diferents nacionalitats. En els nou registres realitzats entre Alberic, Alzira, Benimuslen i Canals, es van intervenir 700 plantes de marihuana, 6500 grams de cabdells de marihuana, 4800 grams de llavors de cànnabis, 50 pots de substància elaborada a força de cànnabis, 112 grams d’una altra substància per determinar, percussors, tres armes llargues, tres vehicles, maquinària per al cultiu de marihuana valorada en uns 135.000 euros i 22000 euros en efectiu.

Les investigacions es van iniciar al juny de 2019, sobre una possible organització criminal localitzada a la localitat valenciana de Benimuslen la qual s’estaria dedicant a establir macro-plantacions de marihuana.

Durant les investigacions els agents van descobrir que aquesta organització, estava encapçalada per dos germans d’aquesta localitat, els quals establien les plantacions en habitatges particulars, i un cop processada la substància la exportaven a el nord d’Europa.

Seguint amb les indagacions, es va descobrir que l’organització feia una gestió integral de tot el procés, des de la recerca de lloguers, plantació, compra de components elèctrics, enganxalls il·legals a la línia elèctrica, processat, etc., fins a la venda de la substància amb diversos integrants del seu entorn, fins i tot familiars, els quals van ser identificats plenament. També van descobrir que aquesta organització realitzava instal·lacions per a altres organitzacions.

Finalment els investigadors van explotar l’operació en dues fases, després de situar els llocs que els membres de l’organització visitaven.

A l’agost de l’any passat es va efectuar el primer registre a la localitat de Canals, on es va detenir tres persones i es va intervenir un total de 6.000 grams de marihuana ja processada, 500 grams de llavors de cànnabis llistes per al cultiu, així com una instal·lació completa per a aquest tipus de cultius que podria donar cabuda a mil plantes.

Després de l’emergència sanitària pel Covid-19

Aquest passat mes de maig es van reprendre les investigacions, després de l’aturada provocada per l’emergència sanitària generada pel Covid-19, i el dia u de juliol es van realitzar 8 registres, en un ampli dispositiu conjunt entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, on s’han detingut vuit persones més, i intervingut 22.000 euros, 700 plantes de marihuana, 500 grams de cabdells, 50 pots de substància per determinar, 4800 grams de llavors de cànnabis, 112 grams de substància per determinar, percussors, dues bàscules de precisió, tres armes llargues, tres vehicles i maquinària per al cultiu, manipulació i empaquetat de marihuana valorat en uns 135.000 euros.

Dels 11 detinguts, quatre comptaven amb antecedents policials, dels quals dos han passat a disposició judicial, mentre altres nou després de ser escoltats en declaració van ser posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparèixer davant l’autoritat judicial quan per això fossin requerits.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*