Alcaldes i alcaldesses de La Foia de Bunyol-Xiva coordinen amb el president de la Diputació la gestió davant la crisi del coronavirus

Post també disponible en: Castellano

Toni Gaspar ha detallat als responsables locals la injecció de més de 6,3 milions d’euros a la comarca per a fer front a les urgències causades per la pandèmia i millorar infraestructures i serveis

Els alcaldes i alcaldesses de La Foia de Bunyol-Xiva han mantingut este dimarts una reunió telemàtica amb el president de la Diputació, Toni Gaspar, en la qual han pogut tractar de manera conjunta les diferents ajudes que els municipis estan rebent de l’ens provincial des de l’inici de l’estat d’alarma. D’esta manera, els ajuntaments continuen coordinant al costat del màxim responsable provincial la gestió davant la crisi causada per la COVID-19.

El president Gaspar ha aprofitat per a explicar als representants municipals les diferents mesures aprovades pel ple de la Diputació del mes d’abril, entre les quals s’inclouen les ajudes extraordinàries del Fons de Cooperació Municipal i el nou Pla d’Inversions 2020-21. A través de tots dos programes, els ens locals de la comarca rebran 6.344.000 euros per a fer front a la crisi causada per la COVID-19, d’una banda, i per a millorar les infraestructures i serveis dels municipis, per una altra.

En concret, els 9 municipis de La Foia de Bunyol-Xiva rebran 1.212.000 euros de l’aportació extraordinària de la Diputació al Fons de Cooperació conjunt amb la Generalitat. Amb estes ajudes directes, que poden destinar-se a despesa corrent o qualsevol altra necessitat que tinguen els ajuntaments, la corporació provincial millora la liquiditat immediata que requereix l’administració local per a donar resposta a les conseqüències de la pandèmia.

D’altra banda, els més de 5,1 milions d’euros del Pla d’Inversions arribaran a tots els municipis de la comarca i a la mancomunitat Foia de Bunyol-Xiva, amb la finalitat de millorar les infraestructures i serveis de les localitats que la formen.

Amb l’aprovació d’estes dos importants iniciatives, que sumen en el global de la província 180 milions d’euros, es pretén ajudar als ajuntaments de manera ràpida, amb la finalitat que puguen fer front a les conseqüències de la pandèmia i incentivar la reactivació econòmica en els diferents municipis.

Coordinació entre institucions

Per part seua, els responsables locals de La Foia de Bunyol-Xiva han exposat al president Gaspar els diversos dubtes que alberguen sobre qüestions d’infraestructura, serveis, impostos o ocupació, amb la finalitat de coordinar de manera més efectiva les diferents línies de treball que es duen a terme des dels consistoris.

Els participants en la trobada han agraït al president de la Diputació la convocatòria de la reunió, així com les actuacions que s’han anat realitzant des de l’inici de l’estat d’alarma, entre les quals destaca tant l’enviament de material de protecció com la celeritat perquè els municipis pogueren disposar de recursos econòmics per a fer front a la crisi.

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca també han recalcat la importància que té treballar de manera conjunta i coordinada per a compartir inquietuds, dubtes i solucions a la situació sobrevinguda amb la crisi del coronavirus. Una d’estes inquietuds, la de poder destinar els superàvits i romanents a la gestió d’esta situació excepcional, la va traslladar el president Gaspar als responsables de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*