Arcadi Espanya ratifica la voluntat de Consell de col·laborar en el projecte per unir Alzira i Carcaixent a través d’un carril ciclopeatonal

Post també disponible en: Castellano

El conseller d’Obres Públiques s’ha reunit amb l’alcalde de Carcaixent i l’equip de govern de l’Ajuntament
En aquest primer trimestre del l’any, s’iniciaran les obres per a la construcció d’un itinerari ciclopeatonal entre el nucli urbà de Carcaixent i la Cogullada

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha ratificat a Carcaixent la voluntat de la Conselleria de participar en el projecte d’unir Alzira i Carcaixent de forma segura i sostenible a través d’un vial amb carril ciclopeatonal.

Així mateix, el conseller ha anunciat que, en aquest primer trimestre del l’any, s’iniciaran les obres per a la construcció d’un itinerari ciclopeatonal que connecti el nucli urbà de Carcaixent amb el de la Cogullada.

Després de reunir-se amb l’alcalde de la localitat, Paco Salom, i l’equip de govern l’Ajuntament de Carcaixent, Arcadi Espanya ha indicat que el departament que dirigeix ​​col·laborarà amb els ajuntaments de Carcaixent i Alzira perquè puguin connectar-se a peu, amb bicicleta o patinet en les mateixes condicions de seguretat que té el transport motoritzat.

Pel conseller, “es tracta d’atendre una demanda dels veïns i veïnes d’aquestes dues localitats, que incidirà directament sobre la seva qualitat de vida, facilitarà la connexió entre aquestes dues importants ciutats, proporcionarà noves alternatives a l’esport i als l’oci saludable i ajudarà en la lluita contra el canvi climàtic “.

Segons Arcadi Espanya, “no només recolzem una reivindicació ciutadana, sinó que a més s’emmarca en l’objectiu de la Generalitat de potenciar altres mitjans de transport per aconseguir una mobilitat més sostenible igual que l’itinerari ciclopeatonal que hem projectat entre el nucli urbà de Carcaixent i la Cogullada.

Via ciclopeatonal entre Carcaixent i la Cogullada

En aquest sentit, Arcadi Espanya ha destacat que “aquestes actuacions són especialment rellevants en els entorns urbans, en què han de conviure en condicions de seguretat tant dels fluxos motoritzats com els no motoritzats”.

A sud de l’nucli urbà de Carcaixent es troba la Cogullada, un dels nuclis urbans que conformen el municipi. En l’actualitat el casc urbà de Carcaixent i la Cogullada es troben comunicats per mitjà de vies de circulació de vehicles, però no hi ha itinerari de vianants o ciclista que els connecti. Les obres a executar tenen l’objectiu de dotar d’accessibilitat no motoritzada a aquesta zona urbana que té un elevat potencial d’ús.

El nou itinerari que ha projectat la conselleria tindrà el seu inici al carrer Emilio Donat, després de la seva encreuament sobre el barranc de les Gaianes. Ampliant la plataforma del vial cap a l’est, l’itinerari ciclopeatonal discorrerà cap al sud. En aquesta zona s’aprofitarà l’espai entre el vial i la línia de façana de la parcel·la annexa.

Posteriorment, l’itinerari ciclopeatonal creuarà sobre la línia de ferrocarril aprofitant l’estructura existent. En aquesta estructura es reduirà l’amplada de zona destinada a l’trànsit de vehicles per poder dotar el nou itinerari d’un ample mínim suficient.

Després de creuar sobre la línia de ferrocarril, el nou itinerari conclourà connectant amb la prolongació del carrer Major en direcció a la Cogullada. En aquesta zona, de nou s’aprofitarà l’espai resultant entre el vial i el tancament de les parcel·les annexes. Al seu torn, l’actuació s’ha completat amb els treballs de jardineria i enllumenat de l’àmbit.

Amb aquestes actuacions, la Generalitat “fa un pas més en el compliment dels seus objectius prioritaris en matèria de mobilitat: millorar la seguretat viària de les carreteres, analitzant per a això tant el trànsit dels vehicles com dels vianants i ciclistes, integrar i millorar els entorns urbans en la seva confluència amb les carreteres i fomentar la mobilitat sostenible”, ha conclòs el conseller.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*