Arranca el 43 Certamen de la Diputació de València amb el sorteig de les bandes participants

Sorteo del Certamen de Bandas realizado en la Diputació de València.
Sorteo del Certamen de Bandas realizado en la Diputació de València.

Post també disponible en: Castellano

Sorteo del Certamen de Bandas realizado en la Diputació de València.
Sorteo del Certamen de Bandas realizado en la Diputació de València.

Un total de tretze societats musicals competiran aquest any en el 43 Certamen de Bandes de la Diputació de València que tindrà lloc al Palau de la Música de València els dies 17, 18 i 19 de maig.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, present a la taula del sorteig, va voler agrair l’especial implicació i esforç que “tots els anys realitzen les bandes per acudir al Certamen, amb una especial preparació que suposa moltes hores de treball”.

El sorteig per conèixer el nom de les bandes participants i l’ordre d’actuació es va celebrar ahir al Saló de Plens de la Diputació i va estar presidit pel responsable de l’àrea de Cultura, Xavier Rius, al costat del cap del Servei de Cultura, Josep Vidal , i els assessors musicals de la Diputació, Vicent Soler Solano i Pablo Sánchez Torrella, i en representació de la FSMCV, Roberto Escobar.

El Certamen de la Diputació està dividit en cinc seccions que van d’Especial a Quarta, en funció del nombre de músics participants. Així, en la Secció Especial, la més nombrosa participen fins a 110 músics, i les seccions van disminuint fins a la secció quarta, on competeixen les bandes amb un màxim de 35 membres sobre l’escenari.

Les bandes participants de la 43 edició del Certamen de Bandes de la Diputació de València arriben des Foios, Cullera, Canals, Ontinyent, Yátova, Xeraco, Quart de les Valls, Godelleta, València, Manuel, Benetússer i Algímia d’Alfara.

Bandes i ordre d’actuació

El sorteig celebrat ha establert el següent ordre de participació:

A la Secció Especial competirà l’única candidata, el Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios.
A Primera Secció concursarà la Banda Juvenil SMI Santa Cecília de Cullera.
En la segona secció participaran, en primer lloc, la Unió Musical Santa Cecília de Canals, després l’Associació Cultural Tot per la Música d’Ontinyent i, finalment, el Centre Instructiu Musical Santa Cecília de Yátova.
A la Tercera Secció del certamen, actuaran cinc bandes amb el següent ordre: en primer lloc la Unió Musical de Xeraco; i tot seguit la Societat Joventut Musical de Quart de les Valls, la Banda Jove UM Godelleta, la Societat Musical “Música Jove” de Benimaclet i l’Agrupació Musical Font de Sant Lluís.
A la Quarta Secció, en la qual concursen les bandes amb un màxim de 35 músics, participaran aquest any l’Agrupació Musical Jove de Manuel, la Societat Artística Cultural Musical de Benetússer i, finalment -com va sortir en el sorteig- la Unió Musical de Algímia d’Alfara.
Cada banda interpretarà com a peça lliure un pasdoble de nova creació o que no hagi estat editat, d’un compositor valencià o d’una compositora valenciana, que no serà puntuable. I després les obres obligades que, per seccions, són:

En Secció Especial: 1889 La Filharmònica de José Salvador González.

En Secció Primera: Els quatre genets de l’apocalipsi, d’Hugo chinesca.

En Secció Segona: Díptic Simfònic, de Salvador Chuliá.

En Secció Tercera: Via Augusta, de José María García Montalto.

En Secció Quarta: Sait, de Rafael Giner Estruch.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*