AVA-Asaja valora la “sensibilitat” del Consell en augmentar un 35% el seu suport a l’assegurança agrària

Post també disponible en: Castellano

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) valora la “mostra de sensibilitat cap al sector agropecuari” que demostra el govern valencià mitjançant la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana d’un increment del 35% del seu suport econòmic per a facilitar la contractació de les assegurances agràries.
La resolució –que confirma l’anunci que van avançar el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, durant la seua visita a la fira Fruit Logistica a Berlín– agrega 10 milions d’euros a les subvencions autonòmiques destinades a l’assegurança agrària, passant de 28,5 als 38,5 milions assignats en l’exercici 2022. AVA-Asaja destaca l’augment percentual en el suport als dos mòduls més contractats pels agricultors valencians (mòdul 3 i 3M i mòdul P, PO i PP) que pugen del 25 al 35%, és a dir, un 40% més respecte a l’any anterior.
El president de AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, considera aquesta mesura de la Generalitat Valenciana “positiva i necessària davant la difícil situació que travessa el sector agrari, amb una escalada històrica dels costos de producció i un enfonsament de la rendibilitat en produccions clau com els cítrics, el caqui, el raïm o la ramaderia, i també davant la creixent sinistralitat agrària que aquesta primavera, sense anar més lluny, ha ocasionat danys milionaris a l’agricultura valenciana en forma de pluges persistents, gelades i vents de ponent”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*