AVA-Asaja valora que el Parlament Europeu demostre “sentit comú” en defensar el consum moderat de vi

Post també disponible en: Castellano

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) valora de manera positiva que el Parlament Europeu (PE) hagi demostrat avui “sentit comú” en relaxar el text original d’un informe que hagués suposat un “mal irreparable” a la imatge del vi i que ara posa el focus a defensar un “consum moderat i responsable” de vi.
Les esmenes presentades per europarlamentaris valencians i espanyols, a causa de les reivindicacions del sector vitivinícola, han recaptat el suport de la majoria del PE en alguns punts essencials de l’informe. Per exemple, la resolució buida el temor que el vi incorpori alertes sanitàries com ocorre en els paquets de tabac i, en el seu lloc, advoca per incloure en les etiquetes “informació sobre la necessitat d’un consum moderat i responsable”.
El PE també tomba l’esment que “el consum d’alcohol és un risc per a molts tipus de càncer” i afegeix l’adjectiu ‘nociu’, de manera que queda “el consum nociu d’alcohol és un risc per a molts tipus de càncer”, la qual cosa, segons el parer de AVA-ASAJA, “significa una defensa necessària i lògica de mantenir una ingesta moderada de vi, que és el que sempre hem fet”.
El responsable del vi de AVA-ASAJA, José Luis Robredo, explica que “és molt important que els nostres eurodiputats hagin tingut en compte algunes de les nostres demandes perquè es tracta d’una resolució que, encara que no tingui força executiva, servirà com a guia per a les decisions de la Comissió Europea en la lluita contra les malalties. En aquest sentit, hem evitat un despropòsit total en les institucions europees. No té cap sentit comparar el vi amb altres begudes alcohòliques, ja que amb un consum moderat atorga beneficis cardiosaludables. No en va, el vi forma part de la dieta mediterrània, que compta amb l’esperança de vida més llarga del món”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*