Benaguasil aconsegueix 500.000 euros per a la rehabilitació de l‘Antiga Estació de Dalt i el seu entorn

Post també disponible en: Castellano

El projecte contempla la creació d’una zona verda i d’un centre cultural, d’oci i de senyals d’identitat.

L’Ajuntament de Benaguasil ha aconseguit, en el marc del Pla Conviure, una subvenció de 500.000 euros per a la rehabilitació i conservació de l’Antiga Estació de Dalt i dels quasi 10.000 m² que conformen el seu entorn.

Així ho ha anunciat el regidor Stephane Soriano, que ha explicat que la subvenció “ens permetrà rehabilitar íntegrament l’edifici de l’estació ferroviària per a poder destinar-lo a un ús públic, convertint aquesta zona en un punt de trobada cultural, d’oci, sostenible i en un espai obert i amb capacitat per a adaptar-se a les necessitats que es generen amb el temps en el municipi”.
Així mateix el projecte contempla la creació d’una nova àrea infantil i estancial dotada amb bancs i elements d’ombra, creant un espai d’ús generalitzat i flexible, que permeta la celebració d’esdeveniments lúdics o culturals en l’exterior, a més d’una àrea d’esbarjo per a gossos amb zona Agility per a promoure el benestar animal.
L’ajuda permetrà abordar l’execució de les obres d’adequació, regeneració i rehabilitació urbana de les antigues instal·lacions ferroviàries de RENFE. Unes infraestructures que, es troben desafectada de tot ús ferroviari, i que van ser adquirides per l’ajuntament en 2018. 
Després de la concessió d’aquesta subvenció “comencen ara les fases de licitació i dos anys d’obres que convertirà aquesta zona en una cosa única i que retornaran a aquest lloc emblemàtic tot la seua esplendor”, ha assenyalat el regidor.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*