Comencen les accions de la nova campanya de “Berto Zampapilas”

Post també disponible en: Castellano

El subdirector general de qualitat i educació ambiental Jose Vicente Miró i la directora general de ERP, Laura Alonso visiten una de les primeres accions de la campanya “Jo ajude a Berto Zampapilas”
El CEIP Nicolau Primitiu Gómez Serrano rep la visita dels impulsors de la campanya en el qual es busca repetir l’èxit d’anys anteriors.

“Jo ajude a Berto Zampapilas” és el projecte impulsat per la Conselleria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, juntament amb Ecopilas i ERP que busca implicar, per sisé any consecutiu, als centres educatius d’ensenyament primari de la Comunitat Valenciana en la recollida de piles usades i acumuladors portàtils.

En aquesta edició es busca completar i ampliar la història de Berto Zampapilas comptant les vivències de “La Tribu Zampapilas” amb una acció teatralitzada que visitarà 100 centres educatius repartits per la Comunitat Valenciana. Una d’aquestes primeres accions s’ha dut a terme a València, en concret, en el CEIP Nicolau Primitiu Gómez Serrano. Han comptat amb la visita del subdirector general de qualitat i educació ambiental, Jose Vicente Miró, i la directora general de ERP, Laura Alonso, una acció que dona el tret d’eixida a la campanya.

Amb aquestes accions es vol cridar l’atenció de l’alumnat, el professorat i les seues famílies i es continua treballant per a sensibilitzar i conscienciar sobre la recollida selectiva d’aquest tipus de residus, evitant que les piles acaben en els contenidors equivocats. 

Tots els centres educatius inscrits en el concurs seran visitats per un equip d’educadors ambientals que explica el desenvolupament de la campanya i realitza una activitat de presentació teatralitzada amb la història de Berto Zampapilas. A més, durant la visita s’entrega, en funció del nombre d’alumnes i alumnes del centre, un o més contenidors de recollida selectiva de piles i acumuladors portàtils per a aquests residus, així com una caixa recull-piles per a l’alumnat.

Com en les anteriors edicions, es premiarà al centre educatiu que més piles i acumuladors portàtils reculla tant per valor absolut, com per alumne/a segons la categoria del centre i rebran un xec de 1.500 euros per a destinar-lo a material escolar o esportiu.

Continuem ajudant a Berto

Gràcies a la col·laboració de més de 100 centres escolars de tota la Comunitat Valenciana, en l’anterior edició es van recollir quasi 18.000 quilos i, en global, al llarg de les quatre edicions presencials de la campanya, s’han recollit més de 85.000 kg de residus de piles i acumuladors, la qual cosa suposa el 10% del total de piles recollides durant un any en la Comunitat Valenciana. 

La campanya està promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, juntament amb les entitats gestores dels sistemes col·lectius de responsabilitat ampliada del productor de piles i acumuladors Ecopilas i European Recycling Platform (ERP).

Inscripció i bases: www.bertozampapilas.com

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*