Benaguasil aprova els seus pressupostos reduint la despesa pública i contenint la pressió fiscal

Post també disponible en: Castellano

El ple aprova uns pressupostos equilibrats i realistes complint amb el compromís de no incrementar ni impostos ni taxes municipals.

L’Ajuntament de Benaguasil disposa de 2.500.000 euros en bancs i continua sent el municipi de Camp de Túria que menys imposats paga.

L’Ajuntament de Benaguasil ha aprovat en l’últim Ple els Pressupostos Municipals 2021 dotats amb 8.102.768,75 euros, i que redueixen la despesa pública en un 5,25%. El projecte pressupostari ha rebut el suport dels 9 vots del PP i el vot en contra de la resta de partits que conformen la corporació.
El pressupost, que reflecteix un equilibri entre ingressos i despeses, es basa en el compromís del govern municipal de no incrementar impostos ni taxes, per la qual cosa no creixerà la pressió fiscal sobre els ciutadans, es complirà la regla de despesa i estabilitat pressupostària, sent el principi bàsic que no es gasta més del que es recapta, i es continuarà buscant la manera de generar inversions en el nostre municipi a través de la resta d’administracions o de nous inversors que vulguen desenvolupar la seua activitat empresarial a Benaguasil.
També es contemplen en els pressupostos municipals les inversions de 800.000 euros dins de el Pla d’Obra Pública i es continua mantenint l’eliminació de l’impost de plusvàlua municipal, a més de l’eliminació de la taxa per manteniment de camins rurals.

A tot això també cal sumar el calendari fiscal a la carta, el paquet de mesures d’impuls i suport al comerç local posat en marxa a conseqüència de la pandèmia amb ajudes directes al comerç local, la bonificació del 95% de l’IBI per als establiments d’hostaleria i restauració, així com per als comerços locals, i la suspensió de la taxa de terrasses. 

Pel que fa a la situació financera municipal, el deute de Benaguasil ha disminuït en un 40% en dos anys, en passar de tindre un deute de 5,8 a 3,7 milions d’euros, una xifra que equival al préstec sol·licitat per l’Ajuntament per a fer front al pagament de la sentència de la parcel·la del cementeri en 1988 i l’actuació urbanística del qual va ser duta a terme per l’equip de govern socialista d’aqueixa època.

Quant al romanent de tresoreria en bancs, Benaguasil disposa d’aproximadament 2,5 milions d’euros.

El Govern Municipal de Benaguasil aposta per tant en la contenció de la despesa pública però sense deixar de posar en marxa plans municipals de suport a les persones, així com als centres educatius, al Centre de Salut, als col·lectius culturals i al teixit associatiu.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*