Benaguasil celebra aquest cap de setmana la festivitat de sant Antoni Abat

fotos de reportaje, fotos de fiestas, fotos de sant antoni abat

Post també disponible en: Castellano

La Clavària ha organitzat un complet programa d’actes amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Benaguasil celebra aquest cap de setmana la festivitat en honor a sant Antoni Abat, patró dels animals. La clavària, en col·laboració amb l’Ajuntament, ha preparat un extens programa en el qual no faltaran la benedicció d’animals, el sopar popular o la foguera.
El programa d’actes donarà inici hui dijous amb el cant de albaes per les cases d’antics clavaris, finalitzant aquestes a casa de l’actual clavari major, Jorge Vilanueva.
El divendres serà el moment de traslladar la imatge de Sant Antoni a casa del primer clavari, en un recorregut amenitzat pel tabal i la dolçaina, així com de coets.
El dissabte es reprendrà l’activitat amb el volteig de campanes i el tret de 21 salves, i la realització de jocs tradicionals per als xiquets, cucanyes i inflables en la plaça. Així mateix a les 17:30h els clavaris repartiran xocolate i a les 20h tindrà lloc l’encesa de la foguera que farà més suportable el fred, repartint-se cacaus i tramussos als presents.
La jornada culminarà a les 21h amb el sopar popular que els clavaris de Sant Antoni cuinaran i que consistirà en gaspatxo manxec, dolços i mistela, i una revetla a partir de les 23 hores en la mateixa Plaça.
Continuaran els actes el diumenge, a partir de les 12:30h, amb la benedicció d’animals que són portats pels seus amos per a rebre l’aigua beneïda que els dota de salut per a tot l’any. 
A això li seguirà la cavalcada per l’Avinguda de Montiel i a les 19h la processó. Els festejos culminaran el dimarts 17 de gener amb la missa en honor a sant Antoni Abat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*