Beneficis de caminar per la platja per a la nostra salut vascular

Post també disponible en: Castellano

“És un exercici que permet tonificar i enfortir la musculatura de les cames i activar el flux sanguini del tren inferior”, expliquen des del Departament de Salut de Manises

L’escenari plantejat a la platja ajuda a la reducció de l’estrés i l’alleujament de la tensió amb un ambient tranquil i relaxat

La qualitat de vida de les persones augmenta durant la temporada estival a causa de diverses raons entre les quals es troben l’absència d’obligacions laborals i la realització d’activitats que ajuden a relaxar-se i a gaudir dels paisatges naturals, com els passejos per la platja. Aquesta pràctica augmenta el seu atractiu a l’estiu, no sols per l’escenari en si sinó també perquè resulta revitalizante per a la salut i el benestar.

Des del servei de Cirurgia Vascular del Departament de Salut de Manises s’estableix que els passejos per la platja estimulen el sistema cardiovascular, sent una pràctica física moderada que facilita la reducció del pes i activa el nostre sistema circulatori. El Dr. Bader Al – Raies, cap de Servei de Cirurgia Vascular del Departament de Salut de Manises, explica que “és un exercici que permet tonificar i enfortir la musculatura de les cames i activar el flux sanguini del tren inferior”. 

A més, aqueixos passejos per la platja ajuden a la reducció de l’estrés i l’alleujament de la tensió amb un ambient tranquil i relaxat creat pel so de les ones, la brisa marina i el contacte amb la naturalesa. “Els passejos per la platja reporten un efecte relaxant i d’antiestrés, el que millora l’estat d’ànim” explica Bader Al-Raies. Com a conseqüència, aquests passejos estimulen l’activitat mental, afavorint la claredat i impulsant la creativitat.

Arena mullada o seca?

Caminar per la platja ofereix múltiples beneficis per a la salut física i mental de les persones, ara bé, no és el mateix caminar sobre l’arena mullada que seca. La recomanació dels professionals del Departament de Salut de Manises és clara: caminar sobre l’arena mullada, abans que sobre la seca. 

El terreny arenós sec genera una major tensió en la planta del peu, així com en la musculatura de la cama en caminar en pla i amb el taló afonat. Algunes de les conseqüències de convertir aquesta pràctica en habitual són l’aparició de fasciïtis plantar i la sobrecàrrega en els bessons.

D’altra banda, l’arena humida és ideal per a alleujar el dolor de cames. Segons Al-Raies “el millor és intercalar el passeig per l’arena amb passejos dins de l’aigua de la mar fins als genolls perquè l’efecte siga encara més beneficiós”.

De fet, des del Departament de Salut de Manises recomanen fer de dues a tres passejos diaris, d’una hora per l’arena amb la finalitat d’aconseguir un alleujament de dolor de varices significatiu, sempre que l’arena siga humida. Per a això, cal evitar les hores de més calor durant l’estiu, que són de 12 a 17h, per a no cansar-se en excés ni provocar efectes negatius en la pell. 

En aquest sentit, el Doctor Al-Raies estableix que “el més recomanable és fer-los a primera hora del matí i a última hora de la vesprada, quan la temperatura és més fresca i agradable per a caminar”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*