Bétera incorpora el contenidor marró per a facilitar la recollida de residus orgànics

Post també disponible en: Castellano

Els veïns i veïnes de la localitat podran tindre’ls a la seua disposició a partir del 4 de desembre. 

L’Ajuntament de Bétera ha presentat hui la implantació d’un nou contenidor, el marró, destinat exclusivament a la recollida de residus orgànics. Aquesta nova incoporación arribarà al municipi el 4 de desembre, sense que implique un augment en les taxes de recollida per als ciutadans i facilitant el reciclatge en la població. L’acte ha estat presidit per l’Alcaldessa del municipi, Elia Verdevío, la regidor de Medi Ambient, Gloria Campomanes, i el director general de l’empresa Tetma encaragada del servei de neteja i recollida de residus, Javier Seoane. 

El propòsit fonamental de incoporar aquest nou contenidor a Bétera és transcendir la mera recol·lecció de residus i avançar cap a una gestió més eficiente i responsable. “En separar els residus orgànics en aquesta mena de contenidors, s’aspira a disminuir significativament la quantitat de despedicios que, d’una altra manera, acabaria en els abocadors en ser rebutjats en contenidors convencionals. És fonamental reciclar però més important és fer-ho degudament”, ha assenyalat Gloria Campomanes durant la seua Intervenció. 

Aquesta iniciativa segueix la línia empresa pel Consistori per a tindre una Bétera més sostenible, saludable i neta, que va començar amb la campanya BETnovaERA, realitzada en col·laboració amb TETMA, qui realitza el servei de recollida de residus i neteja viària des d’inicis de 2023.

“Per a començar amb el servei de recollida selectiva de la matèria orgànica des de TETMA, i conjuntament amb l’àrea de Medi Ambient, hem planificat tot el treball tenint en compte les caracterírticas del municipi perquè compta amb el seu nucli urbà, urbanitzacions i disseminats“, ha explicat Javier Seoane. 

A més aquesta incoporación se suma a la ja implementada recollida porta a porta de residus domèstics, tant en el barri antic com a les urbanitzacions, i a les accions educatives de comunicació ambiental per a informar la comunitat sobre els canvis d’hàbits necessaris per a aconseguir que la localitat siga més sostenible.

Un treball que començarà el 4 de desembre i que a més, per al bon acompliment i èxit de la implantació del contenidor marró, compta amb una campanya d’informació i conscienciació dirigida a la ciutadania gràcies a la labor dels educadors ambientals. 

En eixe sentit, l’Alcaldessa, ha destacat que “aquest pas no sols contribuirà a la conservació del medi ambient i optimització dels recursos, sinó que també marcarà una fita en l’evolució de les pràctiques de gestió de residus en el nostre municipi. On és fonamental la corresponsabilitat de l’Ajuntament i dels veïns i veïnes”. 

Tot això reflecteix el compromís sòlid del Consistori en la consecució d’una “nova ERA”, on els serveis de recollida de residus i neteja s’adapten de manera precisa a la realitat del municipi.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*