Bunyol acollirà la Marxa per la Llibertat del Poble Saharui aquest dijous

Post també disponible en: Castellano

Dijous que ve Bunyol rebrà a la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí. Aquestes marxes per la llibertat parteixen des de diferents punts de l’estat i confluiran a Madrid el pròxim 18 de juny en una manifestació que se celebra tradicionalment des de fa dècades en aqueixes dates. La marxa que passarà per Bunyol és la de la columna aquest, que partirà aquest dimecres des de la ciutat de València.

Bunyol és un dels municipis per on passarà la Marxa per la Llibertat del Poble Saharui aquest dijous. Partirà de València aquest dimecres 2 de juny amb direcció a Madrid, on confluirà amb les columnes d’Andalusia, Canàries, Balears, Galícia, Cantàbria, Navarra, La Rioja, Catalunya, Extremadura, Castella i Lleó i Castella-la Manxa. Durant els mesos de maig i juny se celebraran diferents activitats a la província per a posar en valor el compromís de la societat valenciana amb la causa del poble sahrauí. 

L’Ajuntament de Bunyol fa una crida a la ciutadania a secundar i participar en la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí i a mostrar una vegada més la seua solidaritat amb la lluita dels sahrauís per la llibertat i la fi de l’ocupació dels territoris del Sàhara Occidental.

Dijous que ve dia 3 de juny Bunyol rebrà a la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí. Aquestes marxes per la llibertat parteixen des de diferents punts de l’estat i confluiran a Madrid el pròxim 18 de juny en una manifestació la qual se celebra tradicionalment des de fa dècades en aqueixes dates. La marxa que passarà per Bunyol és la de la columna aquest, que partirà aquest dimecres des de la ciutat de València.

L’arribada a Bunyol està prevista sobre les 12h i es farà una rebuda a l’Ajuntament i en la plaça es durà a terme la lectura del manifest. 

A més des de l’Ajuntament a través de l’edil Carles Xerri s’ha demanat a la ciutadania que acudisquen tant a la recepció i lectura del manifest en la plaça del poble, com a realitzar el recorregut caminant des de l’entrada a Bunyol fins a l’arribada a l’Ajuntament. 

Posteriorment la marxa arribarà fins al passeig de Sant Lluís on hi haurà una parada per a menjar i descansar i posteriorment continuar la marxa cap a Siete Aguas.

Col·lectius i ciutadania han presentat aquest dilluns en el Teatre Micalet de València la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí, un moviment que aglutina centenars d’entitats, milers de persones i referents polítics i culturals que davant la resposta del govern marroquí el novembre passat, no volen mirar a un altre costat generant una acció col·lectiva, estatal i coordinada. L’acte ha comptat amb la presència de portaveus de la Marxa, als qui s’han sumat el Delegat del Front Polisario, Habibulah Mohamed Cori, i l’actor Carles Castillo.

A través d’aquesta iniciativa, «la societat valenciana es bolca amb la causa del poble sahrauí davant la desídia de la comunitat internacional i la complicitat del Govern d’Espanya amb el règim invasor marroquí 46 anys després de l’ocupació il·legal de l’antiga colònia espanyola del Sàhara Occidental», ha assenyalat Habibulah Mohamed, Delegat del Front Polisario a València. I ho fa amb una acció conjunta i organitzada en tot el país que pretén, a més de mobilitzar a la societat en favor de la causa, «donar un toc d’atenció al Govern d’Espanya i posar en l’agenda política el paper clau del nostre país com a potència administradora del Sàhara Occidental i agent principal per a motivar la solució del conflicte», ha afegit Lourdes Crespo, portaveu de la Marxa a València.

Aquesta marxa empresa per les associacions sahrauís a Espanya amb el suport de les diferents associacions i moviments socials i institucions públiques de suport i solidaritat amb el poble sahrauí, pretén ser una mobilització de denúncia i d’exigència de la fi de l’ocupació del territori del Sàhara Occidental per part del Marroc i la solució del conflicte a través d’un referèndum d’autodeterminació que pose fi a 46 anys d’exili en els campaments de refugiats de Tinduf (Algèria).

Visca el Sàhara Lliure!

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*