La Pobla de Vallbona aprova el Pla de la Vila per recuperar el nucli històric tradicional

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament subvenciona la rehabilitació d’immobles i la implantació de negocis al nucli històric.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat el primer pla integral per a la recuperació de La Vila. Es tracta d’un programa d’ajudes econòmiques amb el que es vol contribuir a la rehabilitació de façanes, cobertes i immobles en general del nucli històric tradicional i evitar l’abandonament i l’envelliment progressiu.

Les ajudes van des de la reparació de balcons, pintura en façana o l’eliminació d’elements que no són propis del nucli històric fins a la construcció de nous immobles respectuosos amb la imatge de l’entorn per evitar solars al nucli històric. Les subvencions es concedixen en funció del grau de protecció de l’immoble i poden arribar als 13.500 euros per a edificis de nova construcció.

A més d’estes ajudes, l’Ajuntament concedirà subvencions a aquelles empreses que instal·len el seu negoci en La Vila amb l’objectiu de reactivar econòmicament el nucli històric del municipi.

A estes ajudes econòmiques directes se suma un conjunt d’incentius aprovat per l’Ajuntament com la reducció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) en un 50 % per a habitatges catalogats o fins al 90 % de l’impost de construccions en edificis de la Vila.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha posat de relleu esta primera aposta real per recuperar el nucli històric del municipi i revitalitzar el patrimoni municipal. «Volem fer atractiu per al veïnat viure a La Vila i que aquelles persones que tenen una propietat sàpiguen que anem a ajudar-los a millorar les seues cases i la imatge del nucli històric tradicional».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*