Bunyol comença a perfilar el projecte educatiu de Formació Professional Dual per al curs 2022-2023 seguint l’exemple d’Ibi

Post també disponible en: Castellano

En una reunió celebrada en Buinsa dimarts passat van ser presents representants de la Conselleria d’Educació, de l’Associació d’Empresaris d’Ibi, d’empreses de la Foia i de l’Associació d’Empresaris i Autònoms de Bunyol, al costat de l’Alcaldessa i primer Tinent d’Alcalde.

Les instal·lacions de Buinsa van albergar dimarts passat una reunió per a començar a traçar el projecte educatiu de Formació Professional Dual en La Foia de Bunyol-Chiva per al curs 2022-2023. Per a això es va comptar amb la presència del Director General de Formació Professional de la Generalitat Valenciana, Manuel Gomicia, i del Director de l’Associació d’Empresaris d’IBI, Héctor Torrente. En aquesta localitat valenciana s’ha implantat aquest tipus de formació professional i per això es va informar de l’èxit en la zona i les empreses per a poder adaptar-lo a Bunyol i comarca.

En aquesta reunió van ser presents Juncal Carrascosa, Alcaldessa de Bunyol, Rafa Pérez, Tinent d’Alcalde i delegat de l’Àrea d’Educació a l’Ajuntament de Bunyol, Rafa Benlloch i Carmen Ortuño, per Buinsa, i diverses empreses del municipi interessades en la implantació d’aquesta formació professional com: Faerch Plast Bunyol, Cárnicas Martínez, Cárnicas Medina, Talleres Ventas (també representava a l’Associació d’Empresaris i Autònoms de Bunyol), Talleres Pinach, Talleres Solá, Tefralux, DCM, Gecomplast y Bemeco.

Mario Alís, representant de l’Associació d’Empresaris i Autònoms de Bunyol, i gerent de Tallers Vendes, s’ha mostrat molt satisfet per aquesta iniciativa, ja que, entén que en aquests moments hi ha una falta important de mà d’obra qualificada en la zona. “Per això, a pesar que hem de continuar amb més reunions, amb Conselleria, instituts d’FP de la comarca, i Buinsa, és una excel·lent iniciativa, que podrà veure els seus fruits a llarg termini i que serà molt beneficiosa per a millorar la qualitat i rapidesa en els tallers mecànics i també incrementar l’ocupabilitat entre els més joves”, va sentenciar.

En les pròximes reunions han de traçar un temari i una especialitat concreta atenent les necessitats de la majoria de les empreses de la zona perquè l’FP Dual siga una realitat en els instituts de la zona en el curs 2022-2023. Tot això serà traslladat a la Conselleria d’Educació a costa de la seua aprovació final. 

Iovana, de BEMECO, va qualificar de positiva aquesta reunió on es va comptar amb l’experiència d’Ibi per a poder afrontar amb garanties aquest tipus de formació professional, aplicada a cobrir les necessitats i mancances que actualment compten les empreses de Bunyol i tota la comarca. Recorda que compten amb l’ajuda de Buinsa i l’Associació d’Empresaris i Autònoms de Bunyol.

Juncal Carrascosa, Alcaldessa del municipi, està molt satisfeta per poder veure plasmat un projecte que va començar fa uns anys i que finalment serà una realitat pròximament, de manera que suplisca també la desocupació juvenil, la formació específica dels tallers i la millora de la situació econòmica en la zona.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*