Bunyol destina aquest any més de 235.000 € a millora de carrers, parcs, jardins, cementeri, canvi de lluminàries i piscina infantil

Post també disponible en: Castellano

Rafa Pérez, regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament de Bunyol i tinent d’Alcalde, ha detallat cadascuna de les obres que hi ha actualment en el municipi i les previstes per als pròxims mesos de 2022. Concretament va confirmar que l’actual obra al carrer Sant Lluís de la localitat, que es preveu la seua finalització al juny, compta amb nombrosos detalls i instal·lacions noves que cal canviar, dificultant així la rapidesa d’aquesta. “El mes de juny estarà finalitzada aquesta obra que actualment perjudica els veïns de la zona, però que era molt necessària, i esperem que agradarà molt a veïns de la zona i als nombrosos visitants que té el Passeig Sant Lluís i el Parc Fluvial tot l’any”, així ho entén l’edil. 
També una altra de les obres necessàries i que també està en un carrer emblemàtic del municipi és la del carrer Cervantes. “Per la tardana arribada de materials i els nombrosos detalls que cal tindre en compte per a deixar-la en perfectes condicions, s’ha demorat l’arrancada d’aquesta obra, però es preveu que a l’abril estiga finalitzada, a pesar que el contracte confirma que ha d’estar conclosa a mitjan maig”, finalitza Pérez. 
El regidor d’Urbanisme confirma que la inversió en Carrer Sant Lluís ronda els 150.000€, mentre que al carrer Cervantes és de 100.000€ aproximadament. En total, “més de 120.000€ procedeixen de fons propis de l’Ajuntament i la resta de Diputació de València”. Assegura que el disseny de tots dos carrers serà sobri, però amb materials diferents i no utilitzats ni aplicats fins ara en l’urbanisme del municipi.

Piscina de Chapoteo per als més xicotets

Una altra de les obres esperades per la població i que formava part d’un compromís electoral per a aquesta legislatura és la piscina de xipollege per als més xicotets, amb la qual quedarà finalitzada la Piscina d’Estiu íntegrament. “Arrancarà en breu i es prevee la seua finalització al juny. Aquesta obra ha comptat amb dificultats en els últims mesos, que hem esmenat, i és que igual que en la resta d’obres i construccions, tot ha pujat, els costos de producció també i per això el muntant final havia de ser major. Concretament ha pujat el cost en més d’un 50%, passant de 42.000€ que estava pressupostada en principi a 94.500€ en l’actualitat. Serà una infraestructura totalment homologada i en la qual els més xicotets podran gaudir aquest estiu en gran. Arrancarà a l’abril i al juny estarà completada. Del cost total, 42.000€ procedeixen de l’Ajuntament i la resta de la Diputació”, sentència l’edil del ram buñolense. 
També confirma el regidor i Tinent d’Alcalde que en el Cementeri Municipal s’invertirà més de 100.000€, dels quals prop de 90.000€ procedeixen de la corporació provincial i el restant de fons propis del Consistori.

Embelliment del municipi per Setmana Santa

Ara que ja comença el bon temps i s’acosten les Pasqües, unes dates en les quals Bunyol compta amb nombrosos visitants, l’arranjament de parcs i jardins torna a ser una prioritat. Pérez confirma que en aquest 2022 s’invertirà més de 33.000€ amb millores en els actuals. 
Finalment, també s’han podat nombrosos arbres, embellit ponts i baranes. “S’han replantat més de 12 arbres sol aquest mes de febrer i podat la zona confrontant a la Piscina Municipal i a Viachén”, enumera el Tinent d’Alcalde. 
En definitiva, va qualificar de “encomiable” el treball diari de la Brigada Municipal amb la posada en marxa dels parcs, la plantació d’arbratge i la poda de zones que necessitaven ja un arranjament, “tant és així que només en aquest mes de febrer s’han podat més de 100 arbres”.

Estalvi energètic i posada en marxa de plans urbans

Però l’estalvi energètic és una de les prioritats de l’equip de govern en aquesta legislatura. Amb la inversió de quasi 30.000€ en canvi de lluminàries per unes més eficients les arques municipals es veuran beneficiades amb una menor despesa a final d’any.
Recorda finalment que en aquesta legislatura, el PMUS (Pla de Mobilitat Urbano Sostenible), el PUAM (Pla Urbà d’Actuació Municipal), la modificació de les Normes Subsidiàries i la posada en marxa del Pla Director del Castell es demostra que aquest equip de govern està pensant en el Bunyol a curt, mitjà i llarg termini, amb major quantitat de sòl industrial disponible i facilitant així la construcció d’habitatges perquè els més joves del municipi puguen viure al seu poble.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*