Bunyol recorda als seus quatre veïns deportats a Mauthausen-Gusen en el Dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust

Post també disponible en: Castellano

Hui, 27 de gener, es complixen 76 anys des que l’exèrcit roig va alliberar Auschwitz-Birkenau

La UNESCO rendix tribut a la memòria de les víctimes de l’Holocaust i ratifica el seu compromís de lluitar contra l’antisemitisme, el racisme i tota altra forma d’intolerància que puga conduir a actes violents contra determinats grups humans. El 27 de gener es commemora l’alliberament en 1945 per les tropes soviètiques del camp de concentració i extermini nazi d’Auschwitz-Birkenau, a este lloc van ser enviades prop 1.300.000 persones, de les quals va morir el 90%, majoritàriament fesol. Durant la Segona Guerra Mundial, aproximadament 6.000.000 de persones van morir producte de l’odi, l’antisemitisme i la xenofòbia.

En el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, des de l’Ajuntament de Buñol es recorda a milions de persones romaníes, homosexuals, antifeixistes, persones amb diversitat funcional, entre altres, tancades i exterminades en els camps d’extermini nazis.

Entre els milions de persones víctimes de l’Holocaust i els camps de concentració, Bunyol recorda hui als seus quatres veïns que van ser deportats als camps de Mauthausen i Gusen. Tres van morir i un va aconseguir sobreviure.

Jaime Boldo Zanón, deportat a Mauthausen en 1940 i a Gusen en 1941. Va morir el 20 de novembre de 1941 en el Camp de Gusen. Quan va morir en el camp de concentració tenia 43 anys.

Vicente Carrascosa Carrascosa, deportat a Mauthausen en 1940. Va aconseguir sobreviure i va ser alliberat en 1945.

Rafael Gálvez Benlliure, deportat a Mauthausen en 1941 i quatre mesos més tard a Gusen. Va morir el 15 de novembre d’eixe mateix any en el Camp de Gusen. Quan va morir en el camp de concentració tenia 29 anys.

Virgilio Vallés Mas, deportat a Mauthausen en 1940. Va morir el 13 de març de 1943 en el Camp de Gusen. Quan va morir en el camp de concentració tenia 28 anys.

“Els genocidis i altres crims atroços continuen ocorrent en unes quantes regions del món, i estem presenciant un augment mundial de l’antisemitisme i dels discursos d’odi. En la seua memòria! Mai més!”, han finalitzat des de l’Ajuntament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*