Bunyol se suma als nous brots de les últimes hores amb sis positius d’origen laboral

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dijous en roda de premsa per informar dels nous brots que oficialment s’han detectat durant les últimes hores a la Comunitat. Entre ells es troba el de Bunyol, un dels més nombrosos de l’interior de la província de València amb sis casos i amb origen laboral, segons el criteri de la Conselleria de Sanitat. A ell s’uneix un altre a Burjassot amb 11 positius amb origen social.

A aquests se sumen els nous brots a Mislata (3 casos d’origen social; Picassent (3 casos d’origen social); Torrevella (3 casos d’origen social); Pinós (3 casos d’origen social); Meliana (3 casos d’origen social ); Sagunt (5 casos d’origen social); Paterna (3 casos d’origen laboral).

Encara que la ciutat de València segueix sent la que més nous brots acumula, concretament 8, tots ells d’origen social i un d’origen soci laboral; amb 3, 4, 5 o 7 persones implicades en cada un d’ells.

Ana Barceló ha anunciat a més mesures especials de contenció i prevenció de l’coronavirus a la ciutat de València. Aquestes limitacions afecten l’hostaleria i l’oci nocturn, a l’àmbit de l’espai familiar i social, i a les residències de gent gran.

Els canvis, que entraran en vigor a partir d’aquest divendres, vénen motivats per l’evolució dels contagis a la ciutat de València, que ha experimentat un augment de brots en les últimes setmanes. La majoria de brots (97,8%) es donen en l’àmbit comunitari i gairebé la meitat afecten a persones d’entre 15 i 34 anys.

“Com saben, s’ha produït un augment dels casos i, gràcies a la tasca dels rastrejadors, hem pogut detectar on es produïen els brots i contenir, en la mesura del possible, la seva propagació”, ha explicat la consellera.

Per avançar en aquesta contenció i prevenció, a partir d’aquest divendres, els establiments i serveis d’hostaleria i restauració han d’assegurar la distància de 1,5 metres entre persones situades en diferents taules, i l’ocupació màxima serà de 10 persones per taula o agrupació de taules. A més, els bars i restaurants hauran de tancar a les 1.30 hores.

Als hotels i allotjaments turístics, les zones comunes tindran un límit de el 60% de la capacitat màxima d’aforament. D’altra banda, les activitats grupals tindran un límit de 25 persones.

En les activitats culturals a l’aire lliure, l’aforament estarà limitat a el 60% de la capacitat màxima, i la mascareta serà obligatòria, encara que es guardi la distància de 1,5 metres.

Les discoteques, locals i bars d’oci nocturn hauran de tancar a les 1.30 hores. No podrà haver pista de ball, però sí que es podran col·locar taules amb la distància requerida fins a aconseguir un límit de el 60% de la capacitat màxima.

La consellera ha anunciat també que el botellón o el consum col·lectiu en l’espai públic quedarà declarat com a situació d’insalubritat.

Les mesures en l’àmbit familiar i social de caràcter privat passen per fixar un màxim de 15 persones en reunions familiars o d’amistats.

Finalment, en l’àmbit de les residències de gent gran, quedaran suspeses les visites, així com les sortides de les persones residents, “sempre mantenint les excepcions per raons sanitàries o sota criteri mèdic”, ha explicat la consellera.

Tot i això, Barceló ha insistit que “aquestes mesures poden fer-se extensives a altres punts de la Comunitat Valenciana si la situació així ho requereix”.

La Comunitat Valenciana suma ja 1.210 persones rastrejadores

D’altra banda, la consellera ha destacat el paper de les persones rastrejadores. En aquest sentit, ha anunciat que la Comunitat Valenciana ha incorporat ja a 1.210 persones rastrejadores que s’encarregaran de les tasques de seguiment dels casos de coronavirus.

“Són una figura cabdal, ja que són fonamentals per detectar contagis i aïllar-los a temps per evitar que un brot derivi en una transmissió comunitària. Tenen una gran responsabilitat, però la feina depèn sobretot de la col·laboració ciutadana”, ha recalcat.

Actualització diària de casos d’coronavirus

Durant la compareixença, també ha actualitzat les xifres diàries d’evolució de la pandèmia. La Comunitat Valenciana ha sumat en les últimes 24 hores 358 nous casos de coronavirus, que situen la xifra total de positius en 16.306 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 28 a Castelló (2.020 en total); 84 a la província d’Alacant (5.256 en total); i 246 a la província de València (9.019 en total), a la qual s’ha reassignat 1 cas anterior. A més, cal sumar altres 11 casos no assignats de dies anteriors.

D’altra banda, s’han donat 255 altes a pacients amb coronavirus, de manera que el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 20.376: 2.841 a Castelló, 6.738 a Alacant i 10.765 a València. A més hi ha un acumulat de 32 altes no assignades.

D’aquesta manera, a hores d’ara hi ha actius 2.650 casos, fet que suposa un 10,81% de l’total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 201 persones ingressades: 6 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 52 a la província d’Alacant, d’ells 7 a la UCI; i 143 a la província de València, 13 d’ells en UCI.

Dels hospitalitzats, a dia d’avui, el 85% és major de 35 anys i el 39% supera els 65 anys. Els menors de 34 anys suposen el 15%.

En UCI, tots els ingressats superen els 35 anys i el 32% té més de 65 anys.

No s’ha registrat cap mort per coronavirus des d’aquest dimecres, de manera que el total de defuncions es manté en 1.486 persones: 227 a la província de Castelló, 518 a la d’Alacant i 741 a la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció de l’coronavirus ascendeix a 670.168, de les quals 533.412 han estat a través de PCR i 136.756 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 20 residències de majors (9 a la província d’Alacant i 11 a la província de València), 5 residències de persones amb diversitat funcional (1 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 2 en província de València) i 2 centres de menors a la província de València.

  • Residents nous positius: 11
  • Personal nou positiu: 7
  • Residents que han mort: 0

Actualment es troben sota vigilància activa de control sanitari març residències a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 2 a la província de València.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*