Bunyol, un dels 10 municipis d’Espanya per convertir-se en Capital del Turisme Rural 2019

Buñol, uno de los 10 municipios de España para convertirse en Capital del Turismo Rural 2019.
Buñol, uno de los 10 municipios de España para convertirse en Capital del Turismo Rural 2019.

Post també disponible en: Castellano

Buñol, uno de los 10 municipios de España para convertirse en Capital del Turismo Rural 2019.
Bunyol, un dels 10 municipis d’Espanya per convertir-se en Capital del Turisme Rural 2019.

És l’única localitat de la Comunitat Valenciana que figura en el rànquing de les 10 millors per a realitzar escapades rurals. És una iniciativa promoguda pel portal turístic líder, escapadarural.com

Alejandro Agustina, regidor de Desenvolupament de l’Ajuntament de Bunyol ha confirmat que Bunyol és un dels 10 municipis espanyols que competeixen per convertir-se en Capital del Turisme Rural 2019. Es tracta d’una iniciativa promoguda pel portal turístic líder en aquest tipus de turisme, EscapadaRural , que aquest any ha rebut 215 candidatures de 15 comunitats autònomes.

Els deu pobles que aspiren a convertir-se en capital del turisme rural espanyola aquest any són: Almagro (Ciutat Real), Bunyol (València), Cangas del Narcea (Astúries), la Hiruela (Madrid), Montblanc (Tarragona), Navaluenga (Àvila) , Parada de Sil (Ourense), Santillana del Mar (Cantàbria), Setenil dels Cellers (Cadis), Trujillo (Càceres).

Els finalistes podran rebre vots fins al 28 d’abril i el guanyador es donarà a conèixer el proper 9 de maig convertint-se en un lloc de referència per a gaudir del turisme rural al nostre país. Al setembre tindrà lloc una cerimònia de lliurament de premis i la signatura d’un manifest, amb la presència dels alcaldes de totes les poblacions finalistes.

La selecció dels 10 millors municipis en Turisme Rural té com a objectiu seleccionar els pobles més atractius per a una escapada rural a Espanya. La Capital del Turisme Rural a cada edició busca donar visibilitat als municipis que aposten per aquest tipus de turisme i pretén estrènyer vincles entre els pobles participants, mitjançant una xarxa de contactes a través de la qual puguin compartir les seves pròpies experiències.

Igual que a la segona edició, 10 blocaires de viatge apadrinéssin als finalistes exercint d’ambaixadors. A través dels seus respectius blocs i els seus perfils en xarxes socials, cada un d’ells apadrinarà al municipi assignat i atraurà més vots per convertir-lo en la Capital del Turisme Rural 2019. L’edil buñolense responsable de l’àrea de Desenvolupament Turístic va confirmar que en els pròxims dies Bunyol rebrà al seu blocaire. Es amararà de la cultura buñolense, dels seus paratges naturals, de la seva gastronomia, de la seva música i la seva gent, per atraure nombrosos turistes i així aconseguir més vots per alçar-se amb el títol de capital del Turisme Rural 2019.

En la seva primera edició, Sigüenza (Guadalajara) es va alçar com a vencedora de la Capital del Turisme Rural 2017, en una renyida competició en la qual els usuaris del portal van participar amb més de 30.000 vots. En la segona edició, Aínsa-Sobrarbe (Osca) va ser la guanyadora de l’any 2018, aconseguint 16.002 vots d’un total de 56.323 participacions.

Alejandro Agustina va assegurar que tot i que des de fa dos anys porten presentant la candidatura a aquest portal, “ha estat aquest any quan el jurat ha decidit ficar-lo entre els 10 finalistes, i sobretot perquè després de l’obertura del portal turismolahoya.buñol.es, les visites guiades al castell, els paquets turístics que barregen allotjament, experiències naturals i entreteniment els caps de setmana, unit a l’augment de turistes en més d’un 40% en l’últim any, han estat motius suficients per que Bunyol estigui entre els 10 municipis recomanats per a realitzar escapades rurals. És al seu torn l’única localitat seleccionada de tota la Comunitat Valenciana “.

Va finalitzar recordant que aquest és un reconeixement a la feina que des de l’àrea de Desenvolupament Turístic i de la regidoria de Turisme s’està duent a terme des del començament de la legislatura. “Un esforç que està ple de projectes per continuar millorant les infraestructures turístiques a la propera legislatura i que veïns i visitants descobreixin la magnífica bellesa que desprèn Bunyol tots els dies de l’any”, va finalitzar Agustina.

Vota per la candidatura de Bunyol a:

https://www.escapadarural.com/capital-turismo-rural?utm_source=emailmkt&utm_medium=mailing&utm_campaign=CTR2019votaciones1v&utm_content=boton&mt=qpakiKSIpJWjnqKYpJbumtWepZnXmdWapsbXxu7K5eGilaKVopWilaKdo5ym

 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*