Post també disponible en: Castellano
El municipi va implantar fa dos anys el registre genètic caní i té quasi el 100% dels seus cànids censats amb l’ADN
Càrcer ja és un municipi lliure de femta de gos. Després de quasi dos anys des de la posada en marxa del registre genètic a partir de l’ADN de la seua població cánida, la presència de deposicions als carrers és pràcticament nul·la.
Un assoliment que el municipi ha aconseguit “després d’haver registrat a la pràctica totalitat de la població canina gràcies a l’ajuda del veïnatge, que s’ha mostrat molt col·laborativa”, ha informat Enrique Perigüell. El CEO d’ADN Caní, ha recordat que “fa quatre anys aquest municipi tenia un problema seriós de salubritat i de neteja als seus carrers; des de llavors, hem aconseguit aconseguir el repte de reduir un 99% la presència de femta en les voreres, on hui és molt difícil trobar deposicions de gossos”. Amb tot, l’ordenança municipal contempla sancions per als qui no facen aqueix pas.
Geolocalització de femta
Com altres ciutats ADN Caní, Càrcer controla a través d’un mapa de femta la geolocalització de les cacas de gos als carrers del municipi i aquelles que corresponen a cans censats genèticament o no. D’aquesta manera, “el municipi ha pogut apreciar d’una forma molt visible quins han sigut les zones més afectades per la brutícia derivada de la femta i optimitzar els recursos destinats a mantindre els carrers nets”, explica Perigüell.
El registre de l’ADN caní a Espanya
ADN Caní dona nom també a l’empresa valenciana que, en col·laboració amb col·legis de veterinaris, ha implantat en l’àmbit nacional un sistema pioner de cens de mascotes a partir de la seua seqüència genètica. Precisament, el registre de l’ADN dels gossos ja és una realitat en nombrosos municipis espanyols. Així, els més de 5 milions de gossos que hi ha a Espanya tindrien garantit un seguiment més eficaç i més actualitzat que el que poden oferir els microxips amb el qual actualment es controla la seua població.
Be the first to comment