Carlos Mazón és elegit nou President de la Generalitat Valenciana

Post també disponible en: Castellano

El líder del Partit Popular de la Comunitat Valenciana i candidat de la formació que més vots va collir les passades eleccions autonòmiques en la nostra Comunitat, Carlos Mazón, ha sigut triat aquest dijous president de la Generalitat amb els vots dels diputats de la seua formació i dels de Vox, tal com estava previst. El resultat de la votació ha sigut de 40 vots a favor per part dels diputats del seu partit a més dels 13 de Vox, sumant una majoria de 53 diputats enfront dels 46 vots negatius que han emés els diputats de Compromís i del PSPV.

Carlos Mazón ha destacat que “hui comença el govern del canvi. Hui comença el futur de la nostra Comunitat”. Carlos Mazón ha garantit que el seu govern serà “estable, es basarà en el diàleg permanent, en la cerca de punts de trobada abans que de fricció i en l’avanç comú com a prioritat”.

En el discurs d’investidura, Mazón ha advocat “per la voluntat de mà tendida, el diàleg permanent, la cerca de punts de trobada i l’avanç comú”.

Quant a la sanitat pública, el candidat popular ha proposat activar polítiques públiques per a reduir les llistes d’espera, eliminar el col·lapse de l’atenció primària, dignificar la figura del professional sanitari, un pla de salut mental, el restabliment dels CICUS, la correcta dotació de les ambulàncies SAMU i un sistema de promoció de talent entre els professionals. A més, el requisit lingüístic encobert passarà a la història en la Comunitat Valenciana.

Referent a Educació, Mazón ha realitzat una posada per l’educació pública de màxima qualitat, amb llibertat per a triar centre i llengua, reforç de la figura del professor, la gratuïtat universal en l’educació de 0 a 3 anys, el reforç del paper de la formació professional dual i l’impuls de l’excel·lència universitària i investigadora.

Carlos Mazón s’ha compromés a la rebaixa del tram autonòmic de l’IRPF i a l’eliminació de l’impost de successions i donacions que serà la seua primera mesura.

“La nova fiscalitat alliberarà la càrrega de les famílies i reforçarà la competitivitat i la projecció econòmica. A més, impulsarà l’economia amb la simplificació administrativa, un pla de reindustrialització, el suport a autònoms i micropimes. La competitivitat fiscal en la Comunitat Valenciana serà un referent nacional, europeu i internacional”, tal com ha explicat el nou President de la Generalitat.

El turisme ha sigut un altre dels apartats importants en el discurs d’investidura amb l’anunci de la derogació de la Llei de la taxa Turística en la Comunitat Valenciana i amb un impuls en la promoció, sostenibilitat, qualitat i professionalitat de la nostra destinació turística.

Carlos Mazón ha anunciat imposats zero al camp, la defensa i protecció del nostre camp i el relleu generacional. El nou Consell treballarà “per l’arribada de l’aigua que mereix, necessita i clama la Comunitat Valenciana, amb rigor i justícia”, segons ha dit.

Quant als reptes mediambientals, ha advocat per incentivar la implantació de noves plantes renovables, ajudes a empreses i famílies per a reduir els seus costos energètics, garantir una sobirania energètica. En polítiques socials, més habitatges públics, avals dirigits a joves per a l’adquisició d’habitatge, rebaixar i fer progressiu l’ITP i la Llei del Tercer Sector.

Carlos Mazón ha anunciat que l’àrea d’Igualtat “tindrà el rang de vicepresidència i que a més coordinarà totes les polítiques transversals del Consell en aquesta matèria”. També ha mostrat el seu “rebuig i repudi en la Comunitat a qualsevol tipus de violència laboral, masclista, intrafamiliar, de gènere o d’identitat sexual, racial i en qualsevol de les seues formes”.

Així mateix, Carlos Mazón ha anunciat una “Llei de Senyals d’identitat del poble de la Comunitat Valenciana i l’eliminació de les ajudes dirigides a imposar els països catalans”.

Finalment, ha exigit un finançament just. “Sense una Comunitat Valenciana fort mai tindrem una Espanya forta. Reivindiquem un finançament just és apostar per una sanitat justa, uns serveis socials justos i unes infraestructures justes. Exigirem un nou model de finançament autonòmic i una compensació pel deute adquirit”, ha finalitzat el nou President.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*