Nou servei de Mediaprop a Requena-Utiel

Post també disponible en: Castellano

Ofereix la mediació per a facilitar la resolució de conflictes d’una forma ràpida, eficaç i gratuïta i al costat del servei Justiprop acosta la justica a la ciutadania

La mediació ja està disponible a la nostra comarca a través de Mediaprop, un nou servei gratuït, que naix amb l’aprovació de la nova llei de Mediació de la Comunitat Valenciana. La seua seu està en la Mancomunitat Interior de la Terra del Vi (MITV) i presta assistència itinerant a qui el demande de 7 municipis integrants de la Mancomunitat: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Xera, Fuenterrobles, Sinarques, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel. 

La mediació fomenta el diàleg entre parts per a la resolució de conflictes d’una forma ràpida, eficaç i econòmica. Facilita un procediment en el qual les parts en conflicte intenten voluntàriament aconseguir per si mateixes un acord amb l’ajuda d’un professional en mediació, que no té funcions decisòries, sinó que gestiona el procediment. 

L’acord aconseguit constitueix un contracte privat entre les parts, és d’obligat compliment, i pot elevar-se a escriptura pública o bé que siga homologat judicialment. La mediació en cap cas limita l’accés a la via judicial, sinó que complementa al sistema i possibilita el desistiment d’una acció jurídica ja iniciada.

El principal avantatge que ofereix la mediació és que permet el control de la situació a totes dues parts, que guanyen i queden satisfetes.

Mediaprop ha sigut possible gràcies a la Llei de Mediació de la Comunitat Valenciana i la creació del Centre de Mediació, encarregat de fomentar i facilitar l’accés a la mediació en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, a més de la creació del Registre de Persones i Entitats Mediadores de la Comunitat Valenciana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*